maanantai 12. kesäkuuta 2017

Vasaroitua särmää






Kas, tarjottimeni on lähes kokonaan tehty! Tänään laitoin laastin ja nyt se on siis vain loppukiillotusta vaille valmis. Siihen puuhaan tosin pääsemme vasta lähipäivinä, kun laasti on täysin kuivunut ja asettunut. Vanha sukka on muuten kiillotuksessa oiva apuri - sen saa sujautettua näppärsti käteen, jolloin on helppo sormenpäillä ja kynsillä putsata pienimmätkin palat.  

Tein tarjottimeni käyttäen askartelukaupan valmiita, värillisiä mosaiikkipaloja sekä valkoisesta kaakelista hakattuja lohkoja. Siitä olisi tullut hieman tasapaksu, jos olisin käyttänyt vain valmispaloja. Kaakeli antoi työlle hieman särmää ja valkoinen kehystää mukavasti noita pieniä värillisiä paloja. En tehnyt oikein mitään suunnitelmaa, vaan etenin aina siihen suuntaan kun näytti parhaimmalta. Yhdessä vaiheessa valmispalat vain alkoivat tuntua jotenkin tylsiltä, joten kävin etsimässä kaapista vähän vanhaa kaakelia ja vasaran. Mosaiikkipihdeillä napsuttelin vasaroidut kaakelinpalat sopiviksi ja asettelin reunoille. Ainut pulma meinasi tulla kun huomasin, että kaakeli on hieman paksumpaa kuin nuo mosaiikkipalat. Korkeusero kuitenkin hävisi hyvin laastin alle eli eipä sitä enää juurikaan huomaa. 

Saatte vielä kuvan lopullisesta työstä - nyt annan sen vain kuivua rauhassa ja sumuttelen silloin tällöin kosteahkoksi. Odotan jo innolla, että pääsen tarjoilemaan kahvit parvekkeen puolelle tällä ihanalla luomuksellani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti