tiistai 2. tammikuuta 2018

Hurmaava tiikeri




Uusivuosi sujui rauhallisesti kotosalla. Söimme hyviä ruokia, katselimme leffaa sekä yhden minisarjan alusta loppuun. Pidimme eläimet suojassa pamauksilta ja veimme niiden huomion muualle. Tänään päädyinkin sitten leipomaan vuoden ensimmäiset leipomukset ja samalla sain testattua joululahjaksi saamaani vuokaa. Vuoka on Tupperwaren silikoninen leipävuoka, jossa voi tietysti tehdä myös kuivakakkuja. Kokemukseni silikonisista keittiövälineistä ei ole kovinkaan hyvä, mutta pakko sanoa, että tämä tupperin vuoka oikeasti toimii. Se on jotenkin tukevampi kuin silikonivuoat yleensä, eli taikina ei valu ulos vuoasta kun vuokaa nostaa uuniin. Kakku myöskin irtosi vuoasta kuin itsestään, vaikka vuokaa ei voideltu ja jauhotettu niin kuin yleensä kuivakakkuja tehdessä. Vain huuhtelu kylmällä vedellä ennen käyttöä riitti. Olin äimistynyt. 

Ensikokeiluna toteutin kaikkien aikojen klassikon eli tiikerikakun. Siitä tuli hurmaavan herkullinen sekä nätti raitoineen kaikkineen. Appelsiinimehu antaa kakkuun mukavaa mehevyyttä ja suklaaraitaa pitää olla kunnolla, siksi jaan taikinan aina puoliksi. Täytyy kyllä piakkoin kokeilla myös jotain hyvää vuokaleipää, kun vuoka oli noin täydellinen. 

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
1 dl appelsiinimehua 
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kuohukermaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita vaahtoon appelsiinimehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta erilleen noin puolet ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä kuohukerma. Asettele taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa tunnin ajan. Kumoa lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti