perjantai 26. tammikuuta 2018

Monipuolinen myslimaailma


Syksyllä aloittamani myslikokeilu saa nyt jatkoa. Kovin montaa variaatiota en ole ehtinyt kokeilemaan, mutta tässä pari yritystä. Ensimmäisen myslikokeilun jälkeen tein heti seuraavan erän, mutta siitä en pitänyt niin paljoa. Siinä samalla se into tavallaan vähän laantui eikä purkkikaan tyhjentynyt enää yhtä hanakasti. Nyt kuitenkin taas uudella tarmolla eteenpäin ja kohti täydellistä mysliä.

Siihen ei niin makuhermoja kutkuttavaan mysliin laitoin kaurahiutaleita, neljän vilja hiutaleita, pähkinöitä, erilaisia siemeniä, rusinoita, suklaahippuja sekä pakastekuivattua vadelmaa. Mukaan sekoitin tietysti myös hunajaa sekä öljyä, ja paahdoin uunissa 175 asteessa, kuten ensimmäiselläkin kerralla. En tiedä laitoinko liian vähän hunajaa vai eivätkö siemenet sopineet makumaailmaani, mutta se ei vain yksinkertaisesti ollut niin herkullista kuin se ensimmäinen. Ei maidon eikä jogurtin kanssa.


Eilen tein kaverille purkillisen tätä kuituherkkuja, ja tarkoituksena oli tehdä makuparien ykkönen eli omena-kaneli sekoitus. Valmistin myslipohjan pähkinöineen ja hiutaleineen valmiiksi, ja ajattelin, että lisään kuivatut omenat myöhemmin. Harmikseni niitä ei kuitenkaan lähikaupassamme ollut, joten myslistä tulikin vain kanelinen pähkinämysli. Hieman tylsää, vaikka tuskin sekään pahaa on. Harmittaa vain kun alkuperäisidea meni pieleen.

Näitä kotitekoisia myslejä on kyllä valtavan helppo tehdä ja niitä on todella kiva syödä itse tai antaa lahjaksi. Tiedät tarkalleen mitä purkki sisältää ja milloin se on valmistettu. Voit mukailla makutottumuksiasi tai yllättää kaverisi jollain aivan uudella. Koko mahtavan monipuolinen myslimaailma on avoinna meille kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti