keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Lahjakokonaisuuksia



Serkun kyläillessä viikonloppuna puuhailimme jo vähän joulujuttuja. Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa jouluilakointia, vaikka askartelukaupan tätiä vähän hymyilyttikin kun kyselin jouluosastoa. Että ei kuulemma ihan vielä. Pöh, sanon minä. 

Itsetehdyt lahjat ovat aina kivoja ja niitä on myös kiva antaa. Toki näitä voi tehdä muutenkin kuin jouluksi, esimerkiksi synttäri- tai ystävänpäivälahjaksi. Tai sitten ihan vain itsensä hemmotteluun. Viime joulu meni vähän sivu suun, kun pyörin masennuksen kourissa eikä oikein mikään innostanut. Siksi vietimme joulun Tallinnassa, sillä en kyennyt laittamaan joulua kotiimme. Nyt tilanne on onneksi toinen, ja aionkin ottaa siitä kaiken irti. Kokeilimme serkun kanssa hieman joululahjaideoita ja teimme muutamia joulukoristeita dasmassasta. Se on niin parasta, kun saa touhuta sielunkumppanin kanssa ja kun toinen saa jonkun idean, niin toinen täydentää sitä ja lopputulos on mitä mahtavin!


Teimme siis pari koe-erää kotitekoisia spatuotteita - jalkakylpykuulia ja vartalon kuorintavoidetta. Niistä saa koottua kivoja lahjakokonaisuuksia, kun laittaa aina yhteen pakettiin sekä kuorintavoidetta että jalkakylpykuulia. Mukaan voi lisätä vielä rauhaoittavan tuoksukynttilän, rentouttavaa teetä tai pehmeän pyyhkeen. Nämä spatuotteet ovat siitä kivoja, että ne on tehty pelkistä luonnollisista aineista eikä niissä ole keinotekoisia tuoksuja tai värejä. Kylpykuuliin käytimme ruokasoodaa, sitruunahappoa, suolaa, kookosöljyä ja vettä. Tuoksuiksi lisäsimme piparminttua ja appelsiinia. Piparminttua saimme kätevästi teepusseista, joissa oli vain kuivattuja mintunlehtiä ja appelsiinista raastoimme kuoren. Tuoksu oli päätä huumaava ja samaan aikaan rauhoittava, eli juuri tarkoitukseen sopiva. Näiden avulla voi ottaa illalla pienen oman hetken, hengitellä ihania tuoksuja samalla kun jalat rentoutuvat. 

Jalkakylpykuulat

3 dl soodaa
1 dl sitruunahappoa
2 rkl karvassuolaa
3 rkl kookos- tai oliiviöljyä
2 tl vettä

Tuoksuksi erilaisia kuivamausteita (yrtit, kardemumma, neilikka ym) ja raastettua sitrushedelmän kuorta (lime, sitruuna, appelsiini...)

Sekoita kaikki kulhossa keskenään ja muotoile pieniksi palloiksi leikkuulaudalle tai lautaselle. Seos vaikuttaa melko irtonaiselle, mutta kun sitä puristelee käsissä, niin saa kiinteitä palloja. Kokeilimme aluksi tehdä kuulia silikonisiin jääpalamuotteihin, mutta loppupeleissä pallot olivat paljon helpompia. Muutamassa tunnissa ne kuivuvat kivikoviksi ja ne voi siirtää tiiviiseen lasipurkkiin.  


Kokeilimme tehdä myös ihon kuorintavoidetta ja sitä jouduimmekin tekemään pari erää ennen kuin onnistuimme. Tai siis onnistui ne muutkin, mutta ne olivat kammottavan värisiä. Lopuksi siis teimme tuon onnistuneen, sitruuna-appelsiini kuorintavoiteen. Siihen käytimme vain rypsyöljyä, raastettua appelsiinin kuorta, sitruunan mehua, hunajaa ja sokeria. Sokeri kuorii pehmeäksi samalla kun öljy ja hunaja hellii ihoa. 

Vartalon kuorintavoide

2 dl sokeria
0,5 dl kookos-tai rypsiöljyä (rypsiöljyllä tulee kivempi väri)
2 rkl hunajaa 

Lisää tuoksuksi kuivamausteita, yrttejä tms.

Sekoita kaikki keskenään ja laita tiiviiseen lasipurkkiin. Seos säilyy muutaman kuukauden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti