tiistai 4. joulukuuta 2018

Markkinoiden sijainen



Kun harmaa ja vetinen sää ei sää houkuttele, ei houkuttele myöskään joulutorit. Tästä syystä lähdin tänään markkinoiden sijaan etsimään joulumieltä kauppahallista. On kai sekin eräälainen joulutori, mutta vain sisätiloissa.

Hakaniemen kauppahalli oli täynnä mahtavia herkkuja ja kauniita käsitöitä. Olisin voinut ostaa vaikka mitä kivaa, jos matti ei pitelisi kukkaron nyörejä niin tiukasti. Jotain kuitenkin ostin - sekä itsenäisyyspäiväksi että jouluksi. Ylihuomiselle valitsin juustoja brunssia varten ja jouluksi varasin kinkun. Ennen olen aina ostanut kinkun ihan kaupasta, mutta nyt tuntui jotenkin siltä, että se oli ostettava oikein kunnon lihakauppiaalta. Siinä on jotakin jouluista tunnelmaa, kun hakee sen kotiin vasta paria päivää ennen sen sijaan, että sulattelee kaupan möhkälettä jääkaapin perällä puoli viikkoa. Vaikka toki ihan samalta ne maistuu.

Kierroksen lopuksi päädyin vielä pullakahville kauppahallin kahvioon. Pettymyksekseni kardemummakierre oli hieman kuiva, olisi pitänyt valita joulutorttu. Ja glögiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti