keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Keskiviikkococktail



Tänään oli ihana tyttöjen päivä! Tein kaverille lounasta ja katsoimme neljä tuntia Sinkkuelämää - eipä voi olla juuri mahtavampaa tapaa viettää tammikuista keskiviikkoa. Joskus nuorina ja sinkkuina meillä oli tapana katsella paljon sarjoja, ja tämä oli yksi niistä. Nyt halusimme verestellä nuoruusmuistoja ja itse teen myös Carrien tavalla hieman taustatutkimusta. Mihin se taustatyö liitty, niin se selviää teille vasta tässä kevään mittaan. 

Heräsin aamutuimaan valmistamaan lounasta, vaikka olinkin suurimman osan tehnyt jo eilen. Lounaslistalta löytyi aasian makuja eli possu gua baoja, som tam salaattia ja pikkelöityjä vihanneksia. Bonusnumerona oli vielä satayravut cocktaillasista, kun en viitsinyt keskiviikkopäivällä oikeita cocktailejakaan tarjoilla. 



Gua baojen possutäyte oli tällä kertaa erittäin simppeli, sillä tein sen joulukinkusta. Jouluna ylijäänyt kinkku sujahti pakastimeen ja muuttui nyt suussa sulavan maukkaaksi täytteeksi. Otin possua eilen sulamaan ja laitoin sen yöksi pieneen marinadiin, vaikka se olikin jo kypsää. Marinadiin laitoin pullollisen teryakikastiketta, hieman riisiviinietikkaa, limemehua, pari lusikallista hunajaa ja seesamiöljyä sekä tuoretta chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Aamulla laitoin vuoan folion kanssa uuniin muhimaan, jotta liha lämpenee ja mausteet hieman tasantuvat. Kaveri sanoi vaatimattomasti, että tämä oli parasta possua mitä hän oli ikinä syönyt. Ehkä se olikin tai sitten katkarapucocktail oli jo noussut päähän. 

Perinteinen som tam valmistetaan yleensä papaijasta, mutta koska kokemuksen mukaan ne ovat lähes aina raakoja, niin olemme vaihtaneet sen omenaan. Vihreiden omenoiden lisäksi salaattiin tuli chiliä, limemehua, kalakastiketta, korianteria ja salottisipulia. Salaatti on tulisen raikas ja juuri sopiva lisuke täyteläisille baoille. 

Mutta takaiskujakin pitää jokaiseen päivään kuulua, niin tänään minulla hajosi kamera. Kesken ruokakuvien se vain lakkasi ottamasta kuvia ja lopulta ei sanonut enää mitään. Toivottavasti sen saa vielä elpymään, sillä rakastan kameraani! Huomenna täytynee kuljettaa se jonnekin katsottavaksi. Puhelinkuvista huolimatta meillä oli kuitenkin oikein onnistunut lounashetki Carrien, Mirandan, Charlotten ja Samanthan seurassa. Mahtavan rentouttavaa keskiviikkoa kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti