perjantai 11. tammikuuta 2019

Puhdas herkku



Kuten vuoden alussa mainitsin, olen yrittänyt hieman miettiä ruokavaliotani. En ota mitään ehdotonta linjaa, sillä silloin homma ei pysy kasassa. Aloitin nyt sillä, että jätin kaikenlaiset herkut pois ja lisäsin hieman proteiinin saantia. Mutta kananmunien, broilerin ja raejuuston lisäksi on joskus ihan kiva yrittää keksiä jotain vähän parempaakin. 

Kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa banaanilettuja niin, että käytän vain munia ja banaania. En olisi ikinä uskonut, että jokin voi olla näin hyvää ilman lisättyä sokeria tai vaahterasiirappikerrosta. Kuka edes kaipaa suklaata enää? 

Banaanilettuihin tulee siis yksinkertaisesti vain kaksi ainesosaa. Itse lisäsin joukkoon kyllä myös hieman kanelia ja kardemummaa, sekä pakastemustikoita. Mustikan, banaanin ja kardemumman yhditelmä kun on niin taivaallinen. Muussasin kolme banaania ja vatkasin joukkoon neljä munaa. Pannulle laitoin kerrallaan kauhallisen taikinaa ja päälle ripottelin mustikoita. Letun kannattaa antaa paistua rauhassa, sillä muuten kääntäminen on melko mahdotonta. Tästä määrästä sain n. 12 pientä lettua, mutta taikinan kokoa saa toki helposti muunnettua. 



Eihän nämä sinänsä kevyitä ole, kyllä banaanissa ja munissa on energiaa, mutta nämä sopivat hyvin vaikka aamu- tai iltapalaksi, sillä ne pitävät myös nälän kurissa. Lisäksi nämä sisältävät vain luonnon omia aineita, ei mitään lisättyä tai keinotekoista. Uskon, että puhdas ruoka saa meidät voimaan paremmin vaikka toki ne lisäaineita pursuavat proteiinivanukkaatkin ovat ihan hyviä joskus. 


4 kommenttia:

  1. Banaaniletut on niin hyviä! 💚

    VastaaPoista
  2. Mä olen meillä ainut, joka tykkää banaaniletuista, joten niitä ei tule tehtyä juuri koskaan.
    Ansku / Lumikumpu

    VastaaPoista
  3. Banaaniletut on ihania! Itse teen banaanista ja kaurajauhosta :)

    VastaaPoista
  4. Banaaniletut sopisivat hyvin neidillekin, pitääkin näitä joku päivä tehdä - banaanipannaria hänelle teinkin tässä yksi päivä :)

    VastaaPoista