perjantai 8. helmikuuta 2019

Mieletön järvikalaburgeri


Perjantain päivälliseksi on kiva tehdä jotain hieman tavallisesta poikkeavaa, varsinkin kun on aikaa. Lisäksi liikkuminen on näillä keleillä melko haastavaa, joten emme ole pitkiin aikoihin päässeet uloskaan syömään. Siksipä tänään valmistin oikeat herkkuburgerit ja kääräisin ne ravintolamaisesti hienoon paperiin. Avót!

Apetitin järvikalapihvit on uusi tuttavuus ruokapöydässämme, mutta ihastuimme niihin heti ensi puraisulta. Yleensä tarjoilen näitä muusin ja jonkinlaisen kastikkeen kera, mutta tänään tein niistä burgerit. Yhdessä paketissa on juuri sopivasti kahden ihmisen tarpeisiin eli pihvit kahteen tuplapihvihampurilaiseen. Kotimaisen järvikalan syöminen on oikea ekoteko, ja tässä muodossa sen toteuttaminen on ainakin helppoa. Pihvit sisältävät särkeä ja ahventa, ja ovat sekä koostumukseltaan että maultaan ihanan pehmeitä.



Valmistin perjantaiburgerini tietysti terveellisesti ja hyvistä aineksista. Sämpylänä toimi 100% kauraleipä, sillä niissä on paljon rouheaa makua ja samalla vatsa saa hyvää kuitua. Majoneesin tilalle tein kevyemmän kermaviilikastikkeen ja kalapihvit maustoin muutamalla chilikastiketipalla. Lisäksi burgerin väliin tuli rapeaa salaattia, mahtavaa paahdettua sipulia, raikasta maustekurkkua, täyteläistä emmentaljuustoa ja täydellisesti paistettu muna. Aika hervoton ja herkullinen perjantaiburgeri - vai pistätkö paremmaksi? 

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen burgeri! Näin noita pihvejä kaupassa mutta en vielä ostanut. Täytyy ostaa joku kerta!

    VastaaPoista
  2. Ai että on herkullisen näköstä!

    VastaaPoista
  3. Vitsit miten tuli ihan vesi kielelle! :p

    VastaaPoista
  4. Noita järvikalapihvejä pitää ehdottomasti testata, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista