keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Ei aivan tavallinen pulla


Ajattelin pitkään, että tänä vuonna en tee mitään pääsiäisen eteen, kun kaikki suunnitelmat menivät niin uusiksi. Kaikista ennakkoajatuksista huolimatta, vähitellen se pääsiäisstressi kuitenkin hiipii takaraivoon, ja yhtäkkiä löydän itseni siivoamasta ja leipomasta. Miksi? En todellakaan tiedä. Kai se on jossain geeniperimässä. Täytynee yrittää lähteä elokuviin tai nuotioretkelle, ettei koko pääsiäistä nökötetä täällä kotona. 

Tänään nyt sitten joka tapauksessa leivoin rahkapullaa, sillä se on ehdottomasti suosikkini pääsiäisen leivonnaisista. Ensin ajattelin, että jätän sen nyt välistä, kun vatsa ei kuitenkaan tykkää, mutta sitten sain vinkin gluteenittomasta pullataikinasta. Pirkan pakastetaikina on kuulemma todella hyvä gluteeniton tuote, joten päädyin sitä kokeilemaan. Pellilliseen käytin kaksi pakettia ja leipomisvaiheessa hyödynsin gluteenitonta jauhoseosta. Taikina oli hyvin erituntuinen kuin normaali pullataikina, sillä sitkoa oli paljon vähemmän. Pullataikina on parasta raakana, joten tietysti tätäkin makustelin ja vertailin tavalliseen - maku oli yllättävän tuttu, vaikkakin suutuntuma hyvin erilainen.  


Leivontavaiheessa taikina käyttäytyi hyvin eri tavalla kuin normaali pullataikina, juurikin ehkä tuon vähäisen sitkon vuoksi. Se ei myöskään kohonnut liinan alla juurikaan ennen täytettä. Täytteen vatkasin äidin ohjeella eli 2 desiä kermaa, 500 grammaa rahkaa, 2 munaa, yhden sitruunan mehu, 1,5 desiä sokeria sekä 2 teelusikallista vaniljasokeria. Pullapohjan päälle ripottelin rusioita ennen täytettä ja lopuksi voitelin reunat munalla. Paistoin rahkapullapiirakkaa n. 15 minuuttia 225 asteessa. Uunissa pullan reunat kohosi hyvin ja tässäkin vaiheessa maku on hyvä, vaikkakin koostumuksesta erottaa, että ei ole tavallinen pulla kyseessä. Tätä voin kuitenkin nyt syödä huoletta koko pääsiäisen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti