sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Kesäruokaa



Näillä helleilmoilla ei taas oikein lämmin ruoka maistu ja olen yrittänyt keksiä kaikkia kylmiä syötäviä. Viime kesän suosikki oli ihana kuskussalaatti, mutta se kun on pelkkää vehnää, niin en ole siihen voinut enää turvautua. Kaupassa kuitenkin törmäsin ihan vahingossa Myllärin kaurarouheeseen ja hetken googlettelun jälkeen totesin sen sopivan gluteenittomaksi kuskusiksi. 

Tein siitä taas omanlaisen salaatin, eli valitsin vihanneksia joista tykkään sekä tietysti fetajuustoa. Pilkoin ensin pannulle valkosipulia ja chiliä, ja kuullotin niitä hetken aikaa. Lisäsin pannulle 2,5 desiä kaurarouhetta ja pyörittelin sitä hetken öljyn, chilin sekä valkosipulin kanssa. Kaadoin pannulle vettä niin, että rouhe peittyi ja heitin mukaan myös yhden kanaliemikuution. Tässä vaiheessa kuskus sai porista liedellä hiljalleen ja lisäilin vettä aina välillä, kunnes se oli kypsää. 



Mausteina käytin chilin ja valkosipulin lisäksi hunajaa, mustapippuria ja uutta suosikkiani kurkumaa. Olen hullaantunut kurkumajauheesta ja käytän siitä mieluusti juuri tämän tyyppisten ruokien maustamiseen. Kurkumalla on myös paljon terveysvaikutuksia, ja ehkä joskus voisi rohkaistua käyttämään ihan tuorettakin!

Tässä vaiheessa itse kuskus olisi ollut hyvä jäähdyttää, mutta minulla oli niin nälkä, että maltoin pitää sitä jääkaapissa ehkä 15 minuuttia. Kuskusin joukkoon sekoitin vielä loput salaattiainekset, eli kurkkua, raastettua porkkanaa, herneitä, maissia, vesimelonia ja fetajuustoa. Itse voit toki lisätä sinne juuri niitä vihanneksia mistä tykkäät ja juuri niin paljon kuin tykkäät. Salaatin kaveriksi paistoin herkullisia makkaroita, mutta tähän makumaailmaan sopii hyvin myös kala tai kana - tietysti grillattuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti