perjantai 8. toukokuuta 2020

Koronapiknik


Näin poikkeusaikana, kun ketään ei saa tavata ja yksinäisyys ottaa helposti mielen valtaansa, on hyvä muistaa kuitenkin ystävät. On monia keinoja tavata ja pitää yhteyttä, vaikkei voikaan poiketa kahville toisen luo. Nykyään kun ei tarvitse odottaa kirjeiden kulkua niin kuin sota-aikaan, vaan voit omalta kotisohvalta soittaa tai lähettää viestiä äidille, naapurille tai isovanhemmille. Voit myös ulkoilla ystävän kanssa tai jos ei urheilu kiinnosta, voit tehdä niin kuin me - voitte mennä yhdessä piknikille!

Mikä olisikaan koronakotoiluun parempaa vaihtelua kuin oikein kunnon piknik luonnon helmassa, pikkulintujen laulaessa ja kevätauringon lämmittäessä. Piknikillä on myös helppoa pitää se kuuluisa turvaväli ja käsiä saa puhdistettua erilaisilla puhdistuspyyhkeillä ja käsidesillä ennen ruokailun aloittamista. Siinä samalla saa kuitenkin laatuaikaa ystävän kanssa, voi purkaa vähän sydäntä ja puhua kaikesta muusta kuin koronasta. 



Ja jotta rentoutuminen olisi taattu, kannattaa mukaan pakata erityisen herkulliset hemmottelueväät ja tietysti pullo kuoharia. Piknikimme ajoittui arkipäivälle lounasaikaan, joten kuohuviinikin pysyi maltillisen kokoisena. Sai siitä kuitenkin kivan lisän juustojen kanssa ja samalla se teki hetkestä jotenkin vielä erityisemmän. Juustojen lisäksi pakkasin mukaan edellispäivänä leipomaani gluteenitonta piirakkaa, jossa täytteenä oli kanaa, fetajuustoa sekä aurinkokuivattuja tomaatteja. Kaiken tämän syötyämme maistui toki vielä kupposellinen kuumaa kahvia ja onneksi olin varautunut siihenkin. Termospullosta kahvia kaataessani kumpikin pysähdyimme ihmettelemään, että miksi aivan tavallinen kahvi sekä tuoksuu että maistuu ulkona aina niin paljon paremmalle! 

Pari ohikulkijaa kommentoi kuinka hyvälle eväshetkemme näytti ja siksi suosittelenkin kaikille ystävyksille tällaista koronapiknikiä, jos ette uskalla vierailla toistenne luona. Pieni pako arjesta tekee kuitenkin aina hyvää.


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Ilmojen lämmetessä on tarkoitus käydä picnicillä. Nyt olen tehnyt oman perheen ja hoitolasten kanssa pieniä eväsretkiä.

    VastaaPoista
  2. Vappuna oltiin jo ekalla piknikillä perheen kanssa. Mutta tarkoitus olisi pian taas piknikeillä :D

    VastaaPoista
  3. Täällä kanssa ajatuksissa suunnata piknikille kunhan seuraavat nätit kelit on täällä :).

    VastaaPoista
  4. Pitääkin toteuttaa tämä joku kaunis päivä vaikka ihan kaksin neidin kanssa :)

    VastaaPoista