keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Radiosta kuultua


Parveke on edistynyt, vaikka kaikki onkin vielä vaiheessa. Se on vihdoin kokonaan siiovottu ja pesty, nyt puuttuu vain sisustus ja kesäkukat. En kuitenkaan malttanut enää odottaa, vaan siirsin tänään valmiit taimet ulos. 

Viime ja edelliskesänä kokeilin perunan kasvatusta, mutta tänä vuonna kaipasin jotain uutta. Kurkkua laitoin nytkin, mutta tällä kertaa ostin valmiit taimet. Lisäksi halusin kokeilla porkkanaa ja maa-artisokkaa. Siemenhyllyllä meinasikin iskeä oikea porkkanasokeus, kun niitä oli niin monenlaisia. Valikoin kuitenkin lopulta pussilllisen värillisien porkkanoiden siemeniä sekä pussillisen kesäporkkanan siemeniä. Tässä taannoin radiosta tuli ohjelma, jossa kerrottiin kaikkien maassa viljeltävien kasvien sopivan myös parvekkeelle. Kesäporkkanoiden siemenpussissa mainittiin erityisesti, että sopii myös parvekeviljelyyn, mutta tuolla radiossa kerrotulla periaatteella oletan, että myös nuo maahan tarkoitetut väriporkkanat kasvaa. 




Maa-artisokat idätin ja laitoin multaan jo äidin luona. Söimme pääsiäisenä maa-arisokkia ja pihistin pussista viisi mukulaa itämään. Ne itivätkin nopeasti ja saimme laittaa ne jo viikon jälkeen multaan. Tänään siirsin taimet isoihin istutussäkkeihin parvekkeelle ja nyt toivon vain parasta. Ymmärtääkseni maa-artisokan pitäisi olla erityisen helppo ja satoa tulee vähällä vaivalla. 

Maa-artiaokkien ja porkkanoiden sekaan laitoin pari sipulia, sillä niistä saa ihanaa kesäsipulia salaatteihin ja ennen kaikkea niiden pitäisi estää ötököiden kotiutumista. Ne toimivat siis vähän samalla tavalla kuin samettiruusu ja basilika. Huomenna haen kesäkukkia ja loppuviikon aikana parveke varmasti on esittelykunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti