perjantai 5. kesäkuuta 2020

Toinen makusuunta



Löysin tässä taannoin kaupasta ihan uudenlaista kikhernepastaa. Kikhernepastassa on monia hyviä tekijöitä, kuten hitaasti imeytyvät hiilihydraatit ja runsaasti kuitua, mutta itse tartuin pakettiin kuitenkin gluteenittomuuden vuoksi. Ostin tavallista sekä nokkosella maustettua, mutta tämä perusversio pääsi nyt ensin testiin. Ja kun oli täysin uusi pasta, niin en halunnut tylsistyttää sitä perinteisellä jauhelihabolognesella. Kaveri kertoi kokeilleensa pastakastiketta linsseistä ja niinpä lähdin soveltamaan tätä ideaa, samalla unohdin perinteiset oreganot ja menin aivan toiseen makusuuntaan.

Aloitin kastikkeen teon kuin minkä tahansa muunkin kastikkeen, eli kuullottamalla pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia. Seuraavaksi lisäsin pannulle kaksi tölkkiä valutettua tonnikalaa, pari haarukallista aurinkokuivattuja tomaatteja ja hieman mausteita - harissatahnaa, garam masalaa, suolaa ja pippuria. Pyörittelin hetken ja lisäsin loput ainekset; purkillisen paseerattua tomaattia, kerman ja 2 desiä kuivattuja linssejä. Linssit kannattaa huuhdella aina ennen käyttöä, joten voit vaikka alottaa koko prosessin niistä ja jättää ne siivilään valumaan kunnes ne lisätään pannuun.


Annoin kastikkeen muhia n. 15-20 minuuttia, jotta linssit kypsyivät ja sen jälkeen aloin maistelemaan. Lisäsin suolaa, mutta jotain puuttui edelleen. Pyörittelin mielessäni kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja ja lopuksi sen keksin - balsamicoetikka! Reipas loraus sitä teki tarvittavan viimeisen silauksen ja viimein oli aika alkaa keittämään pastaa.

Paketissa sanottiin keittoajaksi 2-4 minuuttia, mutta omaan makuuni sopi paremminkin sellainen lähemmäs 6-7 minuuttia. Yksinään tämä kikhernepasta ei ollut kovinkaan kummoista, mutta kastikkeen kanssa ei huomannut eroa tavalliseen. Päälle vielä reilusti parmesanlastuja, ja tässäpä sinulle maistuva ja terveellinen ruokaidea viikonlopulle. Täysin vegaanisen saat helposti korvaamalla tonnikalan kokonaan linsseillä ja vaihtamalla kerman kaurakermaan. Pakko vielä lopuksi tunnustaa, että kastike oli niin hyvää, että lisää ottaessani söin sitä ihan pelkästään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti