torstai 7. marraskuuta 2019

Tonttupiha



Saatoin hieman innostua tästä marraskuun alkamisesta ja aloin ihan tosissani jo laittamaan joulua. Viikonloppuna kaivoin heti kyntteliköt ja muut jouluvalot esiin, sillä haluan ehtiä nauttia niistä. Emme vietä joulua kotona vaan reissun päällä, niin muuten valojen ja koristeiden aika jäisi niin lyhyeksi. Kyntteliköt löysivät hyvin paikkansa ja tänä vuonna laitoin yhdet valot myös makuuhuoneeseen. Ne sopivat sinne mielestäni aika täydellisesti ja luovat rauhallisen hengen. Makuuhuoneeseen ei oikein sovi muut joulukoristeet, joten on kiva, että siellä on edes vähän joulun tunnelmaa.




Valoja asetellessani vannoin miehelle, että tontut ja olkipukit pysyy vielä piilossa. Ja kuinkas sitten kävikään, yks kaks yllättäen keittiöön rakentui tonttuovi. Siitä se joulu lähtee leviämään, tokaisi mies, mutta minkäs minä sille voin, että Tonttu päätti majoittua juuri meille tänä jouluna! 

Tonttu kävi alkuviikolla ahkerasti puuhamassa asumustaan kotoisammaksi; milloin se maalasi ovea punaiseksi ja milloin väkersi havukranssia ulko-oveen. Vähän tainnut kyllä tulla Tontulla kiire, kun lahjat on pihalla ihan sikin sokin ja saappaat samaten. Tonttu tekee pihatöitään aina öisin ja aamun sarastaessa se vetäytyy oven tuolle puolen hoitamaan postitontun velvollisuuksiaan. Usko tai älä, mutta tuolta toimistosta käsin se pyörittää koko Korvatunturin postinkulkua. Tonttu toimittaa kilttien lasten lahjatoiveet Joulupukille, lähettää listoja varastolta tavarantoimittajille sekä tietysti hoitaa muiden tonttujen välisen kirjeenvaihdon. En ymmärrä milloin postitonttu ehtii levätä, mutta ehkä sillä on näin kiireistä vain tähän aikaan vuodesta. Innolla odotan mitä kaikkea Tonttu aikoo puuhailla pihallaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti