tiistai 19. huhtikuuta 2016

Tacotaco


Viikonloppuna olin järjestämässä ja viettämässä kaverini vauvakutsuja. Kyseessä oli rennot kahvikekkerit, syöden, juoden ja jutellen. Juhlien emäntä vastasi suolaisesta puolesta, minä puolestani leivoin kakut. Mustikkajuustokakkua, sitruuna-marenkipiirakka ja perinteistä täytekakkua. Olen aina välillä miettinyt, että jonkinlainen juhlasuunnittelu olisi kivaa, kun tykkään organisoida ja suunnitella asioita. Yksityiskohdat koristelussa ja punaisen langan seuraaminen ovat leipomisen ohella kai jonkinlaisia vahvuuksiani. Lähipiirissä tai itsellä on niin harvoin mitään suurempaa juhlan aihetta, mutta toisaalta mietin, että meneekö asioista se hohto, jos niitä tekisi työkseen? Muistan vain kuinka paljon esimerkiksi häidemme suunnittelu tuotti iloa itselleni. Se, että jokainen pala oli tarkoin harkittu ja kokonaisuus nivoutui nätisti yhteen.



Anyway, sain kutsuilta aivan loistavan idean! Olen nimittäin aina vältellyt tacoja, sillä oman kokemukseni mukaan ne on niin hankalia syödä. Kerran kun haukkaat, on puolet täytteistä rinnuksillasi. Näin sen ei kuitenkaan tarvitse olla, jos käyttää perinteisten tacokuorien tilalla tacoveneitä! Miten loistava keksintö ja miten en ole törmännyt niihin aiemmin. Tästä intoutuneena meilläkin syötiin tänään tacoja. Yleensä jos syömme tämän tyyppistä ruokaa, on ne tortilloja, joten nämä olivat mukavaa vaihtelua.

Meillä täytteenä oli tacomausteella maustettua jauheliha-papu-tomaattimuhennosta, maissia, jalapenoja, juustoraastetta, kurkkua, valkosipuli creme fraishea, salsaa sekä fetajuustoa. Täytteitä voi muunnella oman mielen mukaan, ja tästä saa helposti vaikka kasvisversionkin.

Mukavaa vaihtelua arkiruokailuun ja helppo vaihtoehto illanistujaisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti