torstai 8. syyskuuta 2022

Kasveille tietenkin



Melkein 10 vuotta vanha jakkara alkoi hajoilla eikä sillä ollut enää turvallista kiipeillä ylähyllyille, mutta en halunnut heittää sitä roskiinkaan. Sen sijaan päätin uudistaa sitä hieman, sillä tilalle piti kuitenkin ostaa uusi, niin en menettäisi mitään, jos vanha ei korjaantuisikaan. Kaikki tällaiset pienet ehostushommat ovat aina mieluisia ja olisi kiva tehdä näitä enemmänkin.

Purin jakkaran osiin ja pesin sen huolellisesti. Annoin osien kuivua parvekkeella, jonka jälkeen kasailin sen takaisin yhteen. Ylätasoa piti vähän korjailla vielä liimalla, sillä vuosien säilytys parvekkeella oli tehnyt tehtävänsä. Liima sai kuivua painojen alla seuraavaan päivään, jonka jälkeen oli aika maalata.


Olen maalannut huonekaluja ennenkin, mutta tämä oli kyllä kaikkien aikojen kehnoin maali. Puolikiiltävä valkoinen huonekalumaali löytyi Clas Ohlsonilta, mutta seuraavaksi käännyn kyllä taas rautakaupan puoleen. Jakkara vaati neljä kerrosta ennen kuin pinta oli oikeasti peittävä ja tasainen. Lopputulos on kuitenkin juuri sellainen kuin ajattelinkin ja nyt se on kerrassaan täydellinen loppuelämän rooliinsa - eli kasvipöydäksi. 


4 kommenttia: