maanantai 11. toukokuuta 2015

Schwarzwaldia anopille


Eikös ole sellainen sanonta, että pidä mies tyytyväisenä ja anoppi vieläkin tyytyväisempänä? Vai miten se nyt meni... :)

Äitienpäivänä oli kuitenkin oiva ajankohta leikkiä maailman parasta miniää ja tehdä anopin lempikakku. Schwarzwaldin kakku ei ollut itselleni entuudestaan tuttu, joten sopivannäköisen reseptin etsintään kului hetki. Tämä sanahirviökakku koostuu kirsikkaviinalla kostutetusta mehevän suklaisesta pohjasta, makeasta kirsikkahillosta sekä kermaisesta täytteestä. Parasta olisi, jos olisi saanut tuoreita kirsikoita, mutta niiden aika ei ole vielä niin tyydyin sokeriliemeen säilöttyihin. Mutta älä missään nimessä käytä niitä punaisia tölkkikirsikoita. 

Omaan makuuni kakku jäi hieman liian kuivaksi, mutta muita ei tuntunut moinen haittaavan.


Toteutin luomuksen seuraavanlaisesti;

Sekoitin keskenään 4dl vehnäjauhoja, 1½dl kaakaojauhetta, 1dl mantelijauhoja, ½dl perunajauhoja, 2tl sekä vaniljasokeria että leivinjauhetta. Toisessa kulhossa vaahdotin 200g huoneenlämpöistä voita, 2dl sokeria ja 1dl fariinisokeria, ja mukaan vatkasin yksitellen 4 munaa. Sitten vain vuorotellen lisäsin jauhoja ja yhteensä 2dl maitoa. Sekoittelin taikinan tasaiseksi, kaadoin vuokaan ja laitoin 175 asteiseen uuniin tunniksi. So easy.

Pohjan täytyy jäähtyä kunnolla, mielellään seuraavaan päivään. Täytteeksi vaahdotetaan 5dl kuohukermaa, joka maustetaan 1½dl sokeria ja 2tl vaniljasokeria hyödyntäen. Kerman vaahtouduttua mukaan lisätään 200g créme fraichea ja siinä ohella pilkotaan pari kourallista kirsikoita (tuoreita tai säilöttyjä). Kostutusliemi sekoitellaan kirsikkalikööristä tai -viinistä ja vedestä. Sokeria voi myös lisätä jos siltä tuntuu. 

Sitten vain kakkupohja kolmeen osaan, väleihin kostutusta, kirsikkahilloa, kirsikanpaloja sekä kermatäytettä. Toiseen väliin rouhin kirsikoiden tilalle hieman tummaa suklaata. Kakku yöksi kylmään ja seuraavana aamuna loppu kermaseos lapioidaan päälle ja koristeeksi kirsikoita. Voilá!

Jopa sinä pystyt tähän! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti