Arkiruoka tuntuu nykyään tuovan monelle päänvaivaa. Halutaan nopeaa ruokaa helposti, mutta samalla sen pitäisi olla ravintoarvoiltaan terveellinen ja makumaailman hipoa täydellisyyttä.
Itse olen sitä mieltä, että arkiruoka voi olla mitä vain. Joskus se on nakkikastiketta ja joskus jättikatkarapuja. Juhlallisemman ruoasta tekee se, että on ystäviä tai perhettä samassa pöydässä, on kaunis kattaus tai jaksaa muutoin panostaa esillepanoon.
Tällä kertaa ajattelin kertoa teille arkiruoistani ja jakaa yhden uuden reseptin. Minulla on arjessa tietyt lemppariruoat, joita pyöritän, ja sitten on sellaisia helmiä, joita teen silloin tällöin. Yritän pysyttäytyä siinä, että enintään kerran kuussa käyn ulkona syömässä tai haen noutoruokaa, sillä se ei ole kovinkaan taloudellista.
Kokkailuistani riittää yleensä parille päivälle ja melko usein menee myös yksi annos pakastimeen. Olen äärettömän huono syömään samaa ruokaa kahta päivää pidempään, joten suosiolla aina pakastan loput. Pakkasannokset ovat käteviä kiireisinä päivinä, tai silloin, kun ei vaan yksinkertaisesti jaksa miettiä mitä kokkaisi. Eineksistä ainoat vakiotuotteet ruokapöydässäni ovat maksalaatikko, kalapuikot ja purkkihernekeitto. Välillä on myös päiviä, jolloin ei tee mieli syödä mitään ja sellaisina päiviniä annankin itselleni luvan syödä juuri sitä mikä menee alas. Vaikka sitten vain pelkkää jogurttia tai vanukkaita.
Mutta tässäpä muutamia päivällisiä, jotka kuuluvat minun ruokaympyrääni. Nämäkin vaihtelevat sesongin mukaan - kesällä tykkään syödä eri asioita kuin talvella. Toivon, että saat tästä edes jotain ideoita omaan ruokailuusi!
- kanankoivet ja curryriisi
- makaronilaatikko
- kalapuikot, muusi ja kermaviilikastike
- smetanakala ja keitetyt perunat
- maksalaatikko
- tonnikala-feta pasta
- butter chicken ja linssidal riisillä
- lohikeitto
- thai-kookoscurry
- nakkikeitto
- hernekeitto
- itsetehty pizza
- erilaiset lihapadat
- lihapullat ja muusi
- herkkusienipasta
- uuniperunat täytteineen
- tortillat
- lasagne
- uunilohi ja lohkoperunat
- spagetti ja jauhelihakastike
Ja sitten se uusin tulokas, eli kinkkukiusaus. Se ei kuulu ollenkaan suosikkeihini, mutta jotenkin viime aikoina minun on tehnyt sitä kummallisesti mieli. En oikein pidä savun makuisesta kinkusta ja siksi valitsinkin kinkkusuikaleet, joissa ei ollut savuaromia. Siitä huolimatta en laittanut omaan kiusaukseeni koko 300 gramman pussia, koska ajatus ei tuntunut hyvältä. Yritin kehitellä sellaisen kinkkukiusausversion joka maistuisi, ja vaikka tämä olikin aika perunapainotteinen, niin oli se ihan hyvää. Ajattelin tämän jotenkin valkosipuli-kermaperunoiden kautta, enkä niinkään kiusauksena. Lisäksi tällaisten perunaruokien pitää mielestäni antaa muhia uunissa kunnolla, jotta siitä tulee pehmeää ja hyvää, ja lautasella pitää olla aina punajuurta jossakin muodossa. En tiedä jääkö tämä listalle pyörimään, mutta ainakin pakastimessa on nyt kaksi annosta odottelemassa.
Hieman parempi kinkkukiusaus
1 kg peruna-sipulisekoitusta
300 g kinkkusuikaleita
1 prk creme fraichea
5 dl kermaa
3-5 valkosipulin kynttä
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria
Laita vuoan pohjalle puolet perunoista, sitten kerros kinkkua, pilkotut valkosipulit sekä loput perunat. Sekoita kerma, creme fraiche ja mausteet, ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa 1,5-2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti