Ihan kotimaiset omenat ovat saapuneet kauppoihin ja halusin heti kokeilla uutta kakkuohjettani! Muokkailin vähän persikkakakun reseptiä mieluisammaksi ja siitähän tulikin oikea menestystuote!
Ajatuksenani oli herkullisen mehevä kakku, jossa olisi pehmeitä omenpaloja ja herkullista kanelitäytettä. Valion kanelikreemi on tehnyt paluun ja se on yksi suosikkituotteistani. Sillä saa tehtyä kerrassaan täydelliset kanelipullat, mutta hyvin se sopi myös tähän kakkuun.
Tällä kertaa käytin kakussa piimää jogurtin sijasta, koska sitä sattui olemaan jääkaapissa. Muunsin myös persikkakakun alkuperäistä ohjetta hieman suomalaisempaan suuhun sopivammaksi eli jätin öljyn pois ja laitoin pelkkää voita. Kakussa on omenaa sekä taikinan joukossa että pinnalla, ja omenapalojen lomassa on tuota ihanaa kreemiä.
Vein kakun torstaiseen Helsingin Valkonauhan Kohtaamiskahvilaan ja kakku keräsi kiitosta. Ehkä sekin kertoo jo jotain, että sitä jäi jäljelle vain pienen pieni palanen!
Omenakakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti