perjantai 19. syyskuuta 2025

Suomalaisempaan suuhun sopiva

Ihan kotimaiset omenat ovat saapuneet kauppoihin ja halusin heti kokeilla uutta kakkuohjettani! Muokkailin vähän persikkakakun reseptiä mieluisammaksi ja siitähän tulikin oikea menestystuote!

Ajatuksenani oli herkullisen mehevä kakku, jossa olisi pehmeitä omenpaloja ja herkullista kanelitäytettä. Valion kanelikreemi on tehnyt paluun ja se on yksi suosikkituotteistani. Sillä saa tehtyä kerrassaan täydelliset kanelipullat, mutta hyvin se sopi myös tähän kakkuun.

Tällä kertaa käytin kakussa piimää jogurtin sijasta, koska sitä sattui olemaan jääkaapissa. Muunsin myös persikkakakun alkuperäistä ohjetta hieman suomalaisempaan suuhun sopivammaksi eli jätin öljyn pois ja laitoin pelkkää voita. Kakussa on omenaa sekä taikinan joukossa että pinnalla, ja omenapalojen lomassa on tuota ihanaa kreemiä. 

Vein kakun torstaiseen Helsingin Valkonauhan Kohtaamiskahvilaan ja kakku keräsi kiitosta. Ehkä sekin kertoo jo jotain, että sitä jäi jäljelle vain pienen pieni palanen!

Omenakakku

100 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
0,75 dl jogurttia tai piimää
4,75 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
omenoita
1 prk Valion kanelikreemiä

Sekoita sulatettu voi, munat, jogurtti/piimä ja sokerit hyvin keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Koosta riippuen kuori omena tai kaksi, ja kuutioi ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Tee lusikalla koloja ja täytä ne kanelikreemillä. Levitä ohut kerros kreemiä myös taikinan pinnalle. Kuori lisää omenoita, siivuta ne ja asettele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle vielä vähän kanelia ja sokeria. 

Paista kakkua 175 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti