lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kahvipöydän hittituote





Vietimme pitkäperjantaita anoppilassa lampaanviulun äärellä. Minulla oli vetovastuu makeasta kattauksesta, joten loihdin pöydän täydeltä pääsiäisherkkuja. Perinteisesti piti olla tietenkin rahkapullia ja pashaa. Lisäksi olisin tykännyt suurimmasta pääsiäisherkustani, lusikkaleivistä, mutta äiti aina sanoo, että ne on kovin haastavia tehdä. Niinpä päädyin leipomaan vaniljaisia wilhelmiina -keksejä, sillä ne jos mitkä ovat lapsellisen helppoja. Äiti on joskus löytänyt tämän keksiohjeen Maku -lehdestä ja tällä ohjeella tulee aina suussasulavan maukkaita herkkupaloja. Nämä olivat anoppilassakin oikea hittituote, ja keksipurkkini olikin hetkessä tyhjä! Jaetaanpa siis tämä ohje jos joku muukin tahtoo hurmata anopin ja vieraat :)

Jauhopeukalon lisäksi tarvitset...

200g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl jauhoja
2 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja pyöräytä taikinasta murumainen seos. Tee pellille 2-3 taikinapötköä, jätä pötköille väliä n. 10 cm. Pötköjä ei saa painaa lättänäksi, vaan ne leviävät uunissa. Paista keksipötköjä 175 asteessa 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Leikkaa lämpimänä paloiksi ja anna jäähtyä. Tällä ohjeella tulee 6 pötköä eli n. 40kpl keksejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti