tiistai 14. kesäkuuta 2016

Yli odotusten




Tänään tehtiin parin kaverin kanssa kesäretki läheiselle grillipaikalle. Kerrankin sää suosi ja flunssanikin alkaa olla jo tipotiessään, niin käytimme tilaisuutta hyväksemme. Tavaraa pakkasin mukaan kolme kassillista sekä piknik -korin, sillä halusin muutakin kuin vain paistaa makkaraa. Grillipaikalla katoin pöydän nätiksi ja kesäiseksi, maistelimme hieman anopilta saatua laatikkoviiniä ja grillasimme kaikessa rauhassa. Mikäs siinä kesäpäivää viettäessä, kauniissa maisemissa luonnon keskellä :)




Oli meillä viinin lisäksi sitä grillattavaakin. Matkaan lähdettiin hieman nyyttärihengellä, joten ruokalista oli melko sekava. Grillissä pyöriteltiin esikeitettyjä uusia perunoita, maissia, pekonisieniä, halloumjuustoa sekä kokoelma erinnäisiä possupihvejä. Me kokeilimme marinoida pihvejä cocacolassa ja barbeque -kastikkeessa, mutta lopputulos ei ollut laisinkaan toivotunlainen. Tätä pitänee siis vielä vähän kehitellä... 



Sen sijaan makea puoli onnistui yli odotusteni. Grillissä on mielestäni vaikea taikoa jälkiruokaa, kun ei aina jaksaisi suklaa-banaaneja tai pelkkiä paahdettuja vaahtokarkkeja, mutta muistan kuitenkin lapsuudessani jollakin kesäleirillä tehneeni vaahtokarkkileivoksia ja hitto - nehän toimi edelleen! Paahdat vain vaahtokarkin tikun päässä ja kaappaat paistuneen herkun kahden kaurakeksin väliin. Tadaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti