lauantai 25. kesäkuuta 2016

Hyvä paha juhannusEn ole ikinä oikein ymmärtänyt juhannusta tai vappua, tällaisia koko kansan pakollisia juhlapäiviä. Jotenkin ihmisillä on niistä niin kovat odotukset ja itsekin pitää yrittää keksiä jotain kun aina joku kyselee jo toukokuussa, että mitäs aiot juhannuksena. Viime vuosina olen kuitenkin hieman muuttanut suhtautumistani tähän keskikesän juhlaan, sillä olemme jo useampana juhannusaattona päässeet viettämään rauhallista kesäpäivää miehen isän ja hänen vaimonsa luokse. Talo on idyllisellä paikalla metsän keskellä ja siellä on hyvä viettää juhannus grillaten. Vaikka ei siihen toki sitä juhannusta tarvittaisi, että voi grillata :) 


Vietimme siis juhannusaaton siellä parin kaverin kanssa. Päivä oli sateinen, mutta siitä huolimatta grillasimme ulkona koko päivän ja ruokaa oli niin paljon, ettei jälkkäriin asti ikinä päästy. Ainut asia mistä juhannuksessa tykkään, on se, että saan suunnitella ja häärätä ruokien kanssa. Nytkin ideoin kolmen ruokalajin jussimenun, jonka voi toteuttaa ilman keittiön hienouksia. Esivalmistelin ruokia kotosalla ja paikanpäällä vain grillasimme. Alkuun oli uusia perunoita, marinoituja jättikatkaravunpyrstöjä, halluom -juustoa sekä salaattia. Pääruokapuolelta löytyi grillattuja kanankoipia, possupihvejä, vihannesvartaita sekä bataattia. Aterioiden välissä hörpittiin vähän kahvia ja mussutettiin leipomiani suklaahippukeksejä. Jälkkäriksi piti vielä paistaa lettuja, mutta mahat oli jo liian täynnä. Niinpä paistoin niitä yöpalaksi kotona. 

Tällä kertaa ei ole liiemmin kuvia ruoasta, sillä siinä ei ehtinyt paljoa kameran kanssa heilumaan. Sen sijaan kuvailin loppuillasta vähän sitä miljöötä ja Taistoa tottakai. Koirallakin oli ilon päivä kun pääsi isolle pihalle juoksemaan ja hätistelemään lintuja. Taisto päätti kuitenkin tehdä hieman juhannustaikoja, mistä me ihmiset emme olleet ehkä niin innoissamme. Se kävi möyrimässä jonkun eläimen oksennuksessa ja näin ollen haisi melko pahalle. Kotiin lähdettäessä oli koiraa pestävä vähän ämpärissä, että sen kehtasi ottaa taksiin. Juhannusaatto loppuikin sitten kotona koiran pesuun!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti