lauantai 4. kesäkuuta 2016

Piiraasta pannukakuksi



Äiti toi kotipihalta viikko sitten aivan järjettömän säkillisen raparperia ja olen sitä tässä parhaan kykyni mukaan yrittänyt jatkojalostaa. Alkuviikolla keittelin kattilallisen kiisseliä sekä kuutisen litraa mehua. Nyt pyöräytin piirakan ja säkin pohja ei edes pilkistä. Siispä olen pari päivää pohtinut, että olisikohan raparperihillo hyvää?

Olen pitkään haaveillut amerikkalaistyylisestä piirakasta, jossa on sellainen kaunis taikinaristikko päällä. Nyt sitten päätin sen toteuttaa ja siitähän tuli oikein näpsäkän näköinen. Seuraavaksi vain pitää tehdä vielä hieman ohuemmaksi tuo ristikko, niin näkyy enemmän sitten täytettä :) 

Taikinan nypin voista, sokerista, jauhoista ja vedestä. Sen piti levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jonka jälkeen se oli valmis työstettäväksi. 

Taikinan levättyä jaoin sen kahteen osaan ja kaulitsin toisen puolen piirakkavuoan pohjalle. Päälle pilkoin raparperia, ja sekoitin niihin hieman fariinisokeria, perunajauhoa sekä kanelia. Saatuani raparperit vuokaan kaulitsin toisen puolen taikinasta ja leikkasin sen pizzaleikkurilla siivuiksi. Asettelin taikinasiivut piirakan päälle ristikkomalliin ja paistoin luomusta 175 asteessa n. 50 minuuttia. Mausta en vielä osaa sanoa, mutta luulisin sen menevän kurkusta alas vaniljakastikkeen kera. 

Olenkohan nyt sitten sellainen amerikkalainen täydellinen nainen, kun leivoin tällaisen piirakan.  




Leivoin tosiaan piirakan sillä ajatuksella, että menemme tänään retkelle, vaan taivas olikin kovin pilvinen. Niinpä söimme piknikeväät keittiön pöydän ääressä, mutta piirakan ajattelin viedä huomenna anopille. Kesäinen retkipäivä vaihtui kotona siivoamiseen, ihanaan lenkkiin koiran kanssa ja pannukakkuiluun rantakahvilassa. Ihan hyvin se päivä näinkin kului :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti