tiistai 17. tammikuuta 2017

Makumatka


Aina joskus on vähän vaikeaa päättää mitä laittaisi päivälliseksi. On hetkiä, kun tekee mieli vähän kaikkea eikä osaa valita. Silloin kannattaa suunnata makumatkalle espanjaan ja valmistaa ihanan täyteläistä paellaa. Se on oiva vaihtoehto valinnan vaikeuden iskiessä, sillä siihen voi laittaa melkeinpä kaikkea. 


Paellaa tulee tehtyä todella harvoin, ehkä juuri siitä syystä, että siihen tarvitsee niin monta rakaa-ainetta. Mutta toisaalta, kun sitä tekee harvoin, maistuu se entistäkin paremmalle. 

Tähän tiistai-illan kotipaellaan laitoin kuhaa, sinisimpukoita, chorizomakkaraa, jättikatkaravun pyrstöjä, valkoviiniä, kanalientä sekä vihanneksia. Katkarapuja marinoin hetken aikaa chili-valkosipuli öljyssä, kuhasta nypin ruodot pois ja simpukat olivatkin valmiiksi kypsennettyjä. Simpukoita en olisi itse edes kaivannut, sillä simpukat ovat mielestäni hieman liian limaisia. Syön niitä ainoastaan gratinoituna - juustoon ja leivänmuruihin haudattuna siis. Niinpä simpukat ja paprikat päätyivät miehen lautaselle.


Paistoin pannulla ensin makkaroita hetken aikaa, jotta sain niistä irti sekä makua että rasvaa. Paellassa kannattaa panostaa maukkaaseen chorizoon, ja pakko kyllä myöntää, että tällä erää meidän makkaravalinta ei osunut ihan nappiin. 

Chorizojen joukkoon lisäsin kuullottumaan sipulit, valkosipulit sekä paprikalohkot ja aivan lopuksi nelisen desiä risottoriisiä. Sitten vain kypsensin riisin kanaliemen ja valkoviinin avulla, ja heittelin mukaan hieman mausteita; kuivattua chiliä, suolaa, kurkumaa, jauhettua paprikaa sekä runsaasti sitruunanmehua. Loppuvaiheessa lisäilin kalapalat ja ravut mukaan kypsymään, ja ihan lopuksi simpukat sekä pussillisen herneitä. Paellassa pitää tietysti olla myös kanaa, joten paistoin uunissa siipipaloja ja asettelin ne sitruunalohkojen kera koko komeuden päälle. 


2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Tuli ihan nälkä. Paella on yksi suosikeistani, ollut lapsuudesta saakka. Siinä on kaikki niin kohdallaan. :)

    VastaaPoista