lauantai 7. tammikuuta 2017

Jotain mausteista


Näin joulun jälkeen kun olo on hieman tyhjä eikä ole enää mitään tekemistä, on hyvä tehdä kaikkea mihin ei ihan joka päivä tule ryhdyttyä. Nyt on hyvä aika pestä vaikkapa maustehylly.

Tykkään avohyllystäni ja siinä nököttävistä maustepurkeista, mutta tehottoman liesituulettimen ansiosta se on mahdoton pitää puhtaana. Kaikki rasva ja pöly juurtuu hyllyyn sekä purkkeihin, ja tälläkin kertaa purkit sai pestä kahteen, osan jopa kolmeen kertaan. Osasyy saattaa piillä myös siinä, etten kovinkaan usein niitä pese, sillä niiden hinkuttamiseen menee helposti koko iltapäivä. 

Vaikka se kuluttaa aikaa ja hermoja, on lopputulos kuitenkin palkitseva. Mausteiden värit pääsevät taas kunnolla esille eikä purkit ole tahmeita ja inhottavia. Mausteita ei saisi kai liiemmin päivänvalossa säilyttää, mutta en kuitenkaan usko, että avohyllyllä asuvat makuaineet ehtivät siinä niin kauaa kököttää, että joutaisivat pilalle menemään. Kaksi ylimmäistä hyllyä onkin täytetty ihan vain tyhjillä purkeilla, sillä harvemmin käytettävät mausteet säilytän kaapin pimeydessä. 



Mielestäni mausteet ovat ihania eikä itseäni ole koskaan pelottanut käyttää niitä. Jotkut ovat todella arkoja mausteiden kanssa, mutta itselläni on hyvin vahva mielikuva maustamisesta ja niiden yhteensopivuudesta. Mies ihmettelee aina, että miksei maustepurkeissa voi lukea nimiä, mutta mielestäni se tekisi niistä epäsiistin näköisiä. Purkista voi nuuhkaista, että mitä se mahtaa sisältää ja jos hajuaisti ei riitä, niin ainahan niitä voi maistaa! 

Aina silloin tällöin makuaisti ihastuu johonkin aivan uuteen, mutta tottakai ikisuosikkejakin löytyy. Olen aina pitänyt currysta ja kuminasta, mutta nykyään olen myös aivan rakastunut rakuunaan!


1 kommentti: