tiistai 3. tammikuuta 2017

Lampaasta prinsessaksi


Jos kertoisin teille tarinan. Tarinan tytöstä jolla oli maailman paras tyyny...

Nimenomaan oli, sillä tuo tyyny on nyt tainnut elää viimeiset hetkensä. Sain ihanan, korvaamattoman ja erittäin litteän lammastyynyn. Tyynyllä ei ollut mitään tekemistä lampaiden kanssa, mutta siinä oli lampaan kuvia - sillä pystyi kai paremmin laskemaan lampaita. 

No kuten tuosta mainitsemastani lammaskuvioinnista voi päätellä, olen saanut kyseisen tyynyn melko nuorena. Muista kun eräänä päivänä tulin koulusta ja äidillä oli yllätys - uusi, pehmeä lammastyyny! Se oli parhautta ja aika monet unet sillä tyynyllä otin. Jaoin sen kanssa myös lukemattoman määrän kyyneliä ja unettomia öitä. Se oli aina mukanani, tähän päivään asti. Viime vuodet olen varjellut sitä hengelläni, sillä tiesin, ettei mikään ei voisi korvata lammastyynyä. Nyt kuitenkin oli hyväksyttävä se tosiasia, että tyynyssä on reikä eikä sitä kannata paikata, sillä viereen tulisi heti uusi. Jotkut varmaan ajattelevat, että hyi, tyynyhän pitäisi vaihtaa uuteen joka vuosi, mutta itse en usko moiseen. Olen toki lammastyynyäkin pessyt ja heitellyt lumihangessa, aivan niin kuin muitakin petivaatteita. Se tyyny nyt vain oli tyynyistä parhain ja sen säilymiseksi oli tehtävä kaikkensa.

Kuitenkin uuden tyynyn osto oli edessä. Tarkoitukseen kävisi ainoastaan hyvin matala ja pehmeä tyyny, joka ei nosta päätä liikaa. Itseasiassa en juurikaan käytä koko tyynyä, kun se aina yön aikana jää jonnekin. Itse matkustan pyöriessäni sängyn puoliväliin ja tyyny jää matkalle. Mutta ehkä juuri siksi lammastyyny kesti kaikki nämä vuodet. Sillä nukuttiin vain alkuyö. 

Vaan tästä eteenpäin jatkan uuden tyynyn kanssa. Se lupasi olla matala ja onhan se tehty prinsessoille. Yöunet vaihtuvat nyt lammasmaisista maisemista kruunuun ja jalokiviin, ei paha vaihtokauppa. Ehkä tämän alta ei tunne herneitä. Yhtään yötä en ole vielä tuolla uutukaisella nukkunut, joten voihan se olla, että kohta epätoivoissani parsin lammastyynyn uuteen uskoon.

2 kommenttia:

  1. Hihi, se että tyyny pitäisi vaihtaa vuoden välein uuteen on kyllä varmaan jokin tekstiilivalmistajien keksimä juttu, että tyynyjä menisi enemmän kaupaksi. Voihan tyynyn pestä ja pakastaa ja vaikka saunottaakin, minkä jälkeen se on kuin uusi. :D

    VastaaPoista