tiistai 7. marraskuuta 2017

Innovatiiviset perunat


Piristin tiistaipäiväämme innovatiivisella reseptillä ja loihdin uudenlaisia uuniperunoita. Itse teen ne yleensä niin, että täytteet ovat erikseen, mutta tänään päätin tarttua toisenlaiseen ideaan. 

Harmittaa kun en enää voi syödä paprikaa, joten täytettävät paprikat eivät ole vaihtoehto. Onneksi silmieni eteen pamahti kuva täytetyistä perunoista ja oivalsin, että melkeinpä mitä tahansa voi täyttää - paprikaa, sieniä, bataattia, perunaa tai kurpitsaa. Aloitin nyt tästä perunasta. 


Paahdoin siis perunoita tavallisen uuniperunan tapaan uunissa ja pintaan laitoin vain vähän öljyä. Kypsien perunoiden annoin jäähtyä sen aikaa, että niitä pystyi käsittelemään. Täytteeksi sekoitin tonnikalaa, katkarapuja, sitrunnanmehua, sitruunapippuria ja valkosipulituorejuustoa. Kun perunat olivat käsiteltävissä, leikkasin niistä hatun pois ja koversin perunan tyhjäksi lusikan avulla. Tässä kannattaa olla varovainen, ettei perunan kuori repeä. Ei siis kannata kaapia perunaa ihan täysin tyhjäksi, vaan niin, että jäljelle jää näppärä perunakulho. 

Perunasta pois kaivettu osuus sekoitetaan täytteeseen ja tämä kaikki ladotaan takaisin perunankuoreen. Päälle voi halutessan laittaa vielä juustoraastetta. Perunoita lämmitetään vielä hetki uunissa niin, että juusto sulaa. Oivallinen vaihtoehto vaikkapa lounaaksi tai tarjottavaksi isäinpäivän illallisella! 


5 kommenttia:

 1. Näyttää niin hyvältä, joten tulee meillä jossain vaiheessa testaukseen. Nälkä tuli jo katsoessa. :)

  VastaaPoista
 2. TOsi nopea ja kivan simppeli ruoka! Tätä täytyy meilläkin kokeilla, sillä täytetyt paprikat eivät olleet hitti.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 3. Täytyy kokeilla. Mutta mitä, onko sun lautasella salaattia??? ;)

  VastaaPoista