tiistai 31. lokakuuta 2017

Toinen erä




Painin uusintaottelun Maku -lehden punajuuripiirakan kanssa ja tämä toinen erä oli huomattavasti parempi. Alkuperäisestä ohjeesta otin vain pohjan ja täytteeseen käytettävän smetanan. Muutoin sovelsin piirakan päästäni, hyödyntäen makuyhdistelmiä joista itse pidän. Punajuurta täydentäää ehdottomasti vuohenjuusto ja balsamico - ahh, mikä makukombo. Tässä siis tämä minun punajuuripiirakkani, olkaatten hyvät.

Pohja:

2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
250 g rahkaa
5 rkl öljyä

Täyte:

200 g smetanaa
1 dl kermaa
1 muna
Kourallinen mietoa juustoraastetta
3 punajuurta
Suolaa
Pippuria
Vuohenjuustoa

Pinnalle tuoretta rucolaa ja Rajamäen valmista balsamicokastiketta

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Kuori ja keitä punajuuret, ja paloittele ne paksuhkoiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Sekoita täytteestä keskenään kaikki paitsi vuohenjuusto ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle punajuurisuikaleet sekä vuohenjuusto. Itse jätin vuohenjuuston isoiksi paloiksi pinnalle ihan vain esteettisistä syistä, mutta toki se jakautuu tasaisemmin jos sen murustaa ympäriinsä. Piirakkaa paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoilin piirakan kylmänä, mutta varmasti lämpimänäkin ihan hyvää. Laita tarjoillessasi piirakan keskelle kasa rucolaa ja koko komeuden päälle ihanaa balsamicokastiketta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti