lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulukoti




Päästän teidät nyt kurkistamaan meidän joulukotiin. Minulla on sellainen jättikokoinen muovilaatikko, johon aina suljen joulun joka vuosi ja seuraavana jouluna otan sen sieltä esiin taas uudestaan. Olen siis kasannut joulukoristeet yhteen laatikkoon, ettei niitä tarvitse joulun alla etsiä jokaisesta eri laatikosta. Näin ne myös pysyvät siisteinä ja pölyttöminä. 

Tältä joulu meillä tällä hetkellä näyttää - vain kuusi puuttuu enää. Tontut ovat hypähtäneet pöydille ja kukkaruukkuihin, hyasintit avautuvat vähitellen ja jättimäinen olkipukki vahtii joulutohinoita ruokapöydällä. Pienet valonauhat siellä täällä, kyntteliköt ja enkelit tuovat joulun tunnelmaa. Ihan parhaita mielestäni ovat nuo ravisteltavat lumisadepallot, olen lapsesta asti rakastanut niitä. Ehkä minussa asuu vieläkin pieni lapsenmielinen tyttö, joka ravistelee palloa ja odottaa kuumeisesti joulupukin saapuvan.



Hyasintit ostin tällä kertaa Plantagenista, sillä sieltä niitä sai kolme vitosella. Ja miksi turhaan maksaa kukkakaupan koristelluista versioista, kun ruukkuun voi itsekin laittaa vähän havuja tai muita koristeita. Kanelitangot, kävyt, sammal, oksat ja rusetit sopivat jouluasetelmiin erityisen hyvin. Ja kun nämä ensimmäiset hyasintit ovat kukintansa kukkineet, niin ruukkuihin voi vain vaihtaa uudet tilalle. 

Hyasintit ovat ihan pakollisia jouluna, niiden tuoksu on jotenkin niin huumaava. Vasta tänään tajusin, että ne tuoksuvat oikeastaan melko samalle kuin kesäinen syreeni - ja minä kertakaikkiaan rakastan syreenin tuoksua. Jouluilmettä ja -tunnelmaa voi luoda helposti pienillä koristeilla, tutuilla lapsuuden tuoksuilla ja vaihtamalla esimerkiksi pöytäliinoja. Ei tarvitse kääntää koko kämppää ympäri tai siivota kaikkia
vaatekaappeja - paitsi jos aiot viettää joulun kaapissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti