sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Currykaura



Kun olen yrittänyt laittaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan, on ruoanlaitossa ollut vaikeinta luopua riisistä. Riisi kun on aivan turhaa hiilaria, mutta ah niin hyvää. Erityisesti basmatiriisiä syön mielelläni useamman kerran viikossa, jättiannoksen kerrallaan. Riisi on helppo lisuke erilaisille kastikkeille ja yksi ehdoton lempiruokani onkin broilerin koivet ja curryriisi. 

Uusimmasta Maku -lehdestä löysin korvaajan riisiahneuteeni, ja ostin sitä heti kun kaupasta löysin. Kyseessä on siis Myllärin uudet ateriajyvät, joista vaihtoehtona löytyy kaura tai neljä viljaa. Kaura on luontaisesti gluteeniton ja kuitupitoinen, eli paljon parempi vaihtoehto kuin riisi. Valmistan kanankoivet niin kuin äiti on ne aina tehnyt, eli koivet syvään uunivuokaan ja pohjalle appelsiini- tai ananasmehua sekä vettä. Näin kuoresta tulee rapea, mutta liha hautuu mehukkaaksi. Lisäksi tuota nestettä on kiva käyttää riisin maustamiseen tai siihen voi vaikka dippailla vaaleaa leipää.

Ateriajyvät valmistin kuten curryriisinkin. Keitinveteen laitoin yhden liemikuution ja haudutin hieman kauemmin kuin ohjeessa. Kun kaura oli kypsää, siivilöin veden pois ja lisäsin joukkoon noin teelusikallisen curryjauhetta sekä muutaman kauhallisen kanojen lientä. Maullisesti tämä muistutti sellaista riisi-ohra seosta, ja purutuntumaakin oli huomattavasti enemmän kuin pelkässä riisissä. Kuitupitoisuuden ansiosta tästä tuli huomattavasti nopeammin täyteen eikä tarvinnut ahnehtia jättiannosta niin kuin riisin kohdalla. 

Pahaahan tämä ei missään nimessä ollut, mutta riisistä en silti luovu. Voin korvata suurimman osan riisiannoksistani tällä, mutta tarvitsen myös sitä basmatiriisin tuomaa nautintoa. Tämä jää varmasti vakiotuotteeksi keittiöömme, kyllä se sen verran maukasta oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti