torstai 4. huhtikuuta 2019

Gluteeniton pahe


Huomenna vietämme kaverin kanssa kauan kaivattua tyttöjen iltaa. Viinin, juustojen ja loputtomien tunnemylleryksien lisäksi ajattelin, että tarvitsemme jotain herkkua. Täysin itsekkäistä syistä leivoin mokkapaloja, sillä ne ovat suuri paheeni enkä ole niitä hetkeen saanut - kiitos dieetin. 

Olen huomannut vatsassani ja ihossani muutoksia sen jälkeen kun jätin alkuvuodesta vehnän käytön vähemmälle tai vähintään gluteenittomaan. Joskus tämä asia tuottaa minulle harmaita hiuksia ja syön täysvehnäisiä asioita, jonka jälkeen vatsani on kipeä useamman päivän. Tiedän, että gluteeniton ja vehnätön ei ole sama asia, mutta en vielä tarkalleen tiedä mitä kehoni halajaa. Siksi yritän luovia näiden kahden asian välimaastossa. 

Gluteeniton leivonta on itselleni aivan uutta, mutta ainakaan vielä toistaiseksi en ole kompastunut mihinkään. Mokkapalat oli helppo muuntaa gluteenittomiksi, kun vain vaihtoi vehnäjauhon tilalle gluteenitonta jauhoseosta. Leivonnaisesta tuli täysin saman makuinen ja ihanan kuohkea, vaikka käytössä ei ollutkaan tavallista vehnäjauhoa niin kuin on totuttu. Tässä ohje äitini mokkapaloihin, ja nyt jos sallit - palaan herkuttelun ääreen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti