torstai 9. tammikuuta 2020

Keitto letuiksi


Pinaattiletut on kalapuikkojen ohella yksi harvoista einesruoista, jotka kuuluvat ostoskoriini. Ne ovat kuitenkin nyt jääneet, kun gluteenittomana en ole niitä kaupan hyllyltä löytänyt. Olen jo pidempään suunnitellut tekeväni niitä itse, mutta se on jäänyt, koska olen pelännyt, etten saa niistä oikean makuisia. En siis ole ikinä tehnyt tai syönyt itsetehtyjä pinaattilettuja, joten se einesletun maku on minulle se oikea

Onnekseni löysin kuitenkin mitä mainioimman vinkin, ja ajattelin jakaa sen kanssanne. Valmispinaattikeitosta saa tehtyä pinaattilettuja - wau! Tämä mullisti arkiruokaympyräni filosofian totaallisesti. Valmiista pinattikeittovaihtoehdoista pidän eniten pakasteversiosta, mutta gluteenittomuuden vuoksi nekin on nyt pois laskuista. Eineshyllystä löytyi kuitenkin Kokkikartanon keitto, joka on gluteeniton ja ainoa laatuaan, joten siihen oli tyytyminen. Taikina oli superhelppo - vatkaat vain neljä munaa kulhossa, lisäät mukaan kolme purkkia tuota kyseistä pinaattikeittoa sekä yhden desin kaurajauhoa ja yhden desin Sunnuntain vaaleaa jauhoseosta. Sitten vain voita pannulle ja letun paistoon! Ensin ajattelin, että lettusia tulee ihan valtavasti, mutta tästä määrästä tuli juuri sopivasti kahdelle hengelle kahdeksi päiväksi.

Tällä systeemillä sai oikeasti aikaiseksi hämmästyttävän herkullisia pinaattilettuja helposti ja melko vaivattomasti. Maku oli juuri niin kuin pitikin ja miehellekin nämä maistui paremmin kuin ne einesversiot. Joten tämä jääköön pyörimään arkiruokalistaamme muussin ja puolukkahillon kera. 


3 kommenttia:

  1. Pinaattiletut ovat kyllä täysin unohtuneet ainakin omalla kohdallani, mutta ne ovat kuitenkin superhyviä! Täytyy ehdottomasti pistää muistilistalle :)

    VastaaPoista
  2. Onko sunnuntai jauheseos gluteeniton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntain gluteeniton jauhoseos :) https://www.elovena.fi/tuote/-/p/sunnuntai-gluteeniton-jauhoseos?productId=6411200102731

      Poista