maanantai 31. toukokuuta 2021

Synttäripiknik




Järjestin viikonloppuna pienimuotoiset synttärijuhlat kavereille. Minua ilahdutti, että niin moni saapui paikalle, ja onneksi päivä oli aurinkoinen, sillä juhlat oli suunniteltu ulos. Ideana oli piknik nyyttikestien tapaan, mutta nyyttäri-ideasta huolimatta halusin kuitenkin leipoa jotain. 
En osaa viedä vain jotain pientä.

Leivoin sitruunaista uunijuustokakkua, johon pohjan tein gluteenittomista kaurakekseistä ja lisämakuna juustokerroksessa oli mustikoita. Tein pääsiäisenäkin samantapaisen uunijuustokakun, ja se pysyi aivan hyvin kasassa, mutta tällä kertaa kakusta oli mahdotonta saada ehjiä paloja. Leivoin myös gluteenitonta kinkkupiirakkaa äidin luotto-ohjeella ja se oli juuri niin hyvää kuin muistinkin. Lisäksi vein piknikille hieman rypäleitä, karkkia sekä tuorejuustoja ja suolakeksejä. Kuohujuomaa piti tottakai myös olla ja vähän muutakin palanpainiketta.

Sain äidiltä synttärilahjaksi tuollaisen kuvullisen tarjoilulautasen, ja se oli aivan täydellinen piknikille. Vaikka se on muovia, on se kuitenkin erittäin kaunis ja ennen kaikkea se pitää ötökät poissa tarjoiltavista. Piknik oli kaikilta osin melko onnistunut, kiitos kaikille osallistujille ja toivottavasti otamme pian uusiksi! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti