lauantai 1. toukokuuta 2021

Vappu



Vappu tai juhannus ei kuulu juhlasuosikkeihini, joten vappu sujui tänäkin vuonna varsin rauhallisesti kotosalla. Paistoin Fazerin gluteenittomasta pullataikinasta kasan munkkeja, ostin kaupan simaa ja siinäpä se. Vähän serpenttiiniä ja pari hassua vappukuvaa eläimistä. Piti kyllä tehdä omaa simaa, mutta olen menossa äidille käymään, joten nojaudun äidin simaan. 

Vappuaattona laitettiin pieni brunssi pystyyn. Hedelmiä, munkkeja, macaronseja, tuorepuristettua appelsiinimehua ja kaiken kruunasi graavilohileipä uppomunalla sekä hollandaisekastikkeella. Talvella kokeilin kerran tehdä hollandaisea, mutta se meni munakokkeliksi, joten brunssia ajatellen turvauduin valmiskastikkeeseen. Leipänä käytin gluteenitonta paahtoleipää, sen päälle ruohosipulituorejuustoa, graavilohta, rouhittua mustapippuria ja hollandaisea. Uppomunatkin onnistui tällä kertaa aivan täydellisesti ja annoksen viimeisteli raikas ruohosipuli. Kaikki muukin oli maukasta, ehkä vähän liiankin, sillä ei kyllä loppupäivänä liiemmin nälkä tullut. 

Muutoin vappu kului pitkälti elokuvien ja kotitöiden parissa - mikä olisikaan rentouttavampaa kuin siivota ja vaihtaa lakanoita! 








5 kommenttia:

  1. Upeat kuvat & värikästä vappua!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen vappu teillä ollut :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää ja kuulostaa teidän vappuherkut!

    VastaaPoista
  4. Teidän vappunne kuulostaa ja näyttää oikein ihanalta :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää teidän vappu! Me paistettiin vappuaattona munkkeja. Tarjolla oli myös hodareita vuolukanalla, pikapikkelöidyillä kasviksilla ja shirachamajoneesilla. Toki myös nakeilla, sinapilla ja sipulirouheella. Simaa tein myös.

    VastaaPoista