maanantai 14. marraskuuta 2022

Tampere

Olin viikonloppuna yhden yön reissussa Tampereella. Kohteenani oli Lihastautiliiton 50-vuotisjuhlat sekä valtakunnalliset lihastautipäivät, mutta otin reissun myös lomailun kannalta. 

Lähdin lauantaina aamujunalla ja yövyin Tampereella legendaarisessa hotelli Ilveksessä. Yövyin 10.kerroksessa, mutta huone oli kyllä kovin ahdas. Jouduin sisustamaan sitä melkoisesti, jotta mahduin apuvälineideni kanssa sisään, ja lähtiessä kun ihmettelin asiaa, niin minulle kerrottiin, että olin kuulemma saanut väärän huoneen! Kyseessä ei siis ollut laisinkaan esteetön huone, mutta kyllä siinä yhden yön yöpyi. Pidempää aikaa ajatellen huonetta olisi kyllä pitänyt vaihtaa, sillä en mahtunut liikkumaan ilman, että huonekaluja siirreltiin edestakaisin.

Lauantaipäivä kului pitkälti työpajoissa ja muun asiaohjelman parissa, mutta illalla oli tiedossa juhlat. Asua piti tietysti vaihtaa välissä, ja pääsin käyttämään viime jouluksi ostamaani Holly&Whyte -mekkoani. Mekkoon sopii hyvin mieheltä saatu helmikoru ja jalkaan tottakai kimmeltävät korkokengät. Vielä pisteenä i:n päälle laitoin mekon alle tyllihameen, joka teki siitä entistä juhlavamman. Illallisen ja juhlan jälkeen kävimme kaverin kanssa yksillä aulabaarissa, mutta sitten olikin jo ihana päästä hotellin pehmoiseen petiin.Aamu valkeni todella kauniina ja vasta silloin näki huoneen maisemat oikein kunnolla. Olisi aika mahtavaa herätä joka aamu niin, että ikkunasta näkyisi auringonnousu, mutta ehkä silloin se ei säväyttäisi niin paljoa. Hotelliaamiaista olin odottanut jo hyvän tovin, ja onneksi hotelleissa on nykyään gluteeniton tarjontakin aika mieletön. 

Paluujuna lähti kolmelta, ja huoneet oli luovutettava kello 12, joten päätin lähteä heti aamiaisen jälkeen shoppailemaan. Luovutin huoneen ajoissa ja jätin tavarat hotellille, mutta Koskikeskus aukaisikin liikkeensä vasta 12. Minulla oli siis puolitoista tuntia aikaa, ja kun ilma oli niin kaunis, niin päätin lähteä ulkoilemaan. Ilma oli aika kirpeä, joten lauantain baskeri vaihtui pipoon ja korkkarit oikeisiin kenkiin. Tampere oli kaunis ja mietiskelinkin siinä, että enpä tiedä olenko koskaan aiemmin ollut ulkoilemassa täysin vapaaehtoisesti sunnuntaiaamuna ennen puolta päivää ja nauttinut siitä.

Minulla oli hyvin aikaa kävellä keskustaa ympäriinsä, ottaa kauniita valokuvia ja shoppailla ennen kuin juna lähti. Löysin Koskikeskuksesta aivan ihanan keittiötarvikeliikkeen, josta ostin kauan haaveilemani piirakkavuoan irtopohjalla. Löysin myös pari sopivaa vaatetta pikkujoulukaudelle ja tietysti eväitä junamatkalle. Tampere oli kaunis, vastaanottavainen ja ystävällinen - erittäin täydellinen juuri tähän hetkeen.4 kommenttia:

 1. Kurjaa tuo väärä huone, saitko mitään hyvitystä? Muuten kuulostaa oikein rentouttavalta reissulta. Tampere on kiva kaupunki. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva viikonloppu, kaunis mekko ja ihania kuvia Tampereelta! T Riitta Reissaa

  VastaaPoista
 3. Tuo on kurjaa, että väärän huoneen saitte. Mutta aivan upean kelin saitte, hyvä ulkoilla tuolla kelillä.

  VastaaPoista
 4. Kiva viikonloppu Tampereella. Hienoja kuvia. Tampere rules.

  VastaaPoista