lauantai 5. marraskuuta 2022

Melbakakku


Tein viime viikonloppuna juustokakun, joka keräsi aivan valtavasti kehuja. Minusta se oli vain ihan tavallinen juustokakku, mutta vieraat olivat eri mieltä.

Ensin tein kakkua varten pakastevadelmista melbakastikkeen eli todella sileän marjasoseen. Nämä eivät olleet kotimaisia marjoja, joten keittelin niitä ensin hyvän tovin, jonka jälkeen pusersin ne lusikan avulla tiheän siivilän läpi. Näin saadaan tasainen ja sileä marjakastike, jota voi käyttää leivonnaisten koristeluun, täyteläisen suklaakakun lisukkeena tai juustokakkuun. 

En ikinä tee juustokakkua pelkästä tuorejuustosta, vaan sekoitan joukkoon aina puolet rahkaa. Tällä kertaa lisäsin myös kermavaahtoa, joka teki kakun koostumuksesta ilmavamman. Pohjana käytin erinnäisiä gluteenittomia keksejä mitä kotoa löytyi, sillä mielestäni se ei ole niin tarkkaa, että onko ne digestivekeksejä vai kaurakeksejä. 

Voit tehdä kakun vaikka ensi viikonloppuna isälle tai viikolla ihan vain arkea piristämään!


Vadelmajuustokakku

kaura- tai digestivekeksejä
75 g voita

1 prk kermaa
200 g tuorejuustoa
200 g rahkaa
400 g pakastevadelmia
sokeria
vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille leivinpaperia ja painele keksi-voiseos vuokaan tasaisesti. Koveta pohja jääkaapissa.

Laita vadelmat kattilaan pienen vesitilkan kanssa ja keitä niitä hiljaisella noin 15 minuuttia. Kaada marjasose siivilään ja painele lusikalla. Vadelmien siemet jää siivilään ja saat sileän vadelmamelban. Anna melban jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma, ja lisää mukaan tuorejuusto sekä rahka. Laita joukkoon jäähtynyt melba sekä sokeria ja vaniljasokeria oman makusi mukaan. Maistele ennen liivatetta. 

Purista sitruunanmehu ja kuumenna, mutta älä keitä. Voit tarvittaessa lisätä tilkan vettä sitruunamehun joukkoon. Purista liivatteet vedestä ja sekoita ne nopeasti kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivatenestettä ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita huolella. Kaada seos pohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. 

Voit jättää osan melbasta kakun koristeluun, minunkin piti, mutta unohdin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti