tiistai 22. elokuuta 2023

FestariputkessaTakana on ehkä tämän kesän paras viikonloppu! Tämä kesä on ollut suoraan sanottuna aivan pas**, mutta palataan siihen joskus toiste, sillä nyt on aika puhua festareista.

Viime viikon "festariputki" alkoi torstaina Helsingin Taiteiden yössä. Roope Salminen ja Koirat vetivät AllasSeaPoolilla aivan huikean setin, ja tykästyin myös Aarnikotkien vetoon. Ilta oli niin huippu, etten tiennyt voiko enää paremmaksi mennä.Seuraavana päivänä alkoi se todellinen festariputki, sillä Tapiola festivaali järjestettiin nimensä mukaisesti Espoon Tapiolassa. Kyseinen festivaali järjestettiin tänä vuonna vasta toista kertaa, mutta itselläni ainakin tämä meni suosikkifestareiden joukkoon. Kävin nimittäin tänä vuonna myös ensimmäistä kertaa Flow'ssa, todetankseni vain, ettei se ole ihan minun juttuni. 

Ensi kesänä menen varmasti Tapiolaan ja luultavasti myös Tikkurila festareille, sillä siellä on 10-vuotisjuhlavuosi. Odotan siis jotain huikeaa spektaakkelia. Joskus olisi kyllä myös supersiistiä käydä festareilla kesän jokaisena viikonloppuna, mutta ensinnäkin se tulisi todella kalliiksi ja toisekseen - se olisi todella rankkaa, kun jo nämä muutama päivä vei mehut aivan täysin! Tosin, se on sellaista hyvää väsymystä.

Festareilla on aina tärkeää panostaa asuun, ja tällä kertaa olin perjantaina keltaisessa kesäasussa. Silloin oli myös glitteriä poskilla, kun taas toisena päivänä glitterit päätyi hiuksiin. Pidin enemmän siitä hiuksissa, ja aion varmasti hyödyntää tätä joskus jossain juhlissa. Molempina päivinä asua piristi keltainen käsilaukku, joka oli myös Flow'ssa. Lauantaina menin mustalla, perusvarmalla asulla, sillä silloin ilma oli sateinen ja kolea, niin asun näyttävyys ei ollut se tärkein. Melkein heti tämän kuvan jälkeen laitoin päälle neulepaidan ja huivin, ilma oli niin kostean viileä.

Onneksi säästä huolimatta tunnelma oli katossa. Näin lähes kaikki artistit jotka halusinkin, mutta osassa joutui valitsemaan, kun oli päällekkäisyyksiä. Festariruoka on aina hyvää ja jotenkin se tunnelma on niin minua. Minä vain pidän siitä yhteenkuuluvuudentunteesta, siellä me kaikki, jokainen omana itsenään, olemme kuuntelemassa ja fiilistelemässä samaa asiaa - musiikkia.

Itse fiilistelin Erika Vikmanin, Juha Tapion, Apulannan, Elastisen, Käärijän, Abreun, Viivin, Gasellien, Samu Haberin sekä Reino Nordinin keikat. Yllättäjä oli ehdottomasti Apulanta, sillä he soittivat pääosin niitä vanhoja, nostalgisia biisejä. Pakko silti sanoa, että tällä kertaa Roope Salminen ja Koirat vei voiton.3 kommenttia:

 1. Itse en ollut änä vuonna yksissäkään festareissa. En edes Kallio Block festeillä, kun en ollut Suomessa. Jäi siis tältä vuodelta kokematta jotakin mitä yleensä kokee.

  VastaaPoista
 2. Vau, kuulostaa mahtavalta viikonlopulta festareilla! 😄 Olen niin iloinen, että sait nauttia huikeista esiintyjistä ja hyvästä musiikista. Roope Salminen ja Koirat AllasSeaPoolilla kuulostivat ihanalta. Asuvalinnat kuulostavat aivan upeilta, erityisesti glitterit hiuksissa ovat todella tyylikkäät! Ja festariruoka, voi sitä herkkujen nautintoa! Se yhteisöllisyys ja tunnelma festareilla ovat todellakin maagisia, eikö niin? 😍

  VastaaPoista
 3. Tuo keltainen laukku on kyllä ihana väripilkku! :) Mie olen käynyt kerran elämässäni festareilla, RMJ en edes muista vuotta :D Tälle kesää katsoin jo Jannika B:n keikkakalenterista, että oltaisiin oltu samassa kaupungissa yhtäaikaa, lastenvahti ja kaikki olisi järjestyneet - paitsi miehen vapaapäivä xD Joten edelleen odotan meidän ensimmäistä yhteistä keikkakokemusta :D

  http://www.sangynalla.fi

  VastaaPoista