Murunen tuli Tapaninpäivänä ensimmäistä kertaa luokseni yökylään. Mietin pääni puhki kuinka hurmaisin hänet lopullisesti, kunnes tajusin - ruoalla tietysti.
Olin joulun jälkeen hieman laiskalla fiiliksellä, mutta pakastimessa oli onneksi juuri sopivasti ihanaa peuraragutani. Se kun ei kärsi pakastimesta laisinkaan, vaan on ihan yhtä herkullista, kuten aina.
Jälkkäri tuotti myös päänvaivaa, mutta lopulta päädyin suklaakakkuun. Kaveri on suositellut tätä reseptiä minulle ainakin vuoden päivät, ja nyt viimein oli hyvä hetki kokeilla sitä. Toisaalta tuntui hurjalta kokeilla täysin uutta reseptiä tällaisessa tilanteessa, mutta kaveri vakuutti sen olevan taivaallista.
Nimesin tämän hurmauskakuksi, koska sehän sen tarkoitus oli - hurmata lopullisesti. Ja se toimi, vaikka oikeasti tiesin, ettei sille ollut enää tarvetta. Pus.
Hurmauskakku
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl maizenaa
200 g voita
200 g tummaa suklaata
Päälle
2 prk Valion maustettua rahkaa (kuningatar)
tuoreita marjoja
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon, lisää lopuksi suklaa-voi seos. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Itse paistoin kakkua muutaman minuutin liikaa.
Anna kakun jäähtyä. Siirrä se tarjoiluvadille, levitä päälle rahka ja koristele marjoilla.
Reseptin antaja suositteli myös, että kakku toimii esimerkiksi juustokakun pohjana, jos tekee vain puolikkaan annoksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti