torstai 7. tammikuuta 2016

Skonssit



Skonssit ovat yksi suosikkileivonnaisistani. Ne ovat niin vaivattomia, nopeita ja helposti muunneltavissa. Pieni leipänen eli skonssi on täydellinen kaveri brunssille tai iltapalaksi. Uuntuoreena ehdottomasti maistuvin, joten näitä ei kannata kerralla tehdä viikon tarpeiksi.Täytteenä tykkään käyttää tuorejuuston kera graavilohta, pekonia, katkarapuja tai kinkkua. Makeasti täytettynä on vadelmahillo suosikkini, jotkut suosivat tuorejuustoa ja hunajaa. Vain mielikuvitus on rajana sisältöä miettiessä. 

Ohjeita on kai monenlaisia, tällaisen olen aikoinani löytänyt. Sekoita siis keskenään neljä desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen suolaa sekä leivinjauhetta. Nypi joukkoon 50 grammaa voita ja lisää lopuksi 1,5 desilitraa piimää. Taikinasta painellaan pöydälle n. 1-2 cm paksuinen taikinalevy, josta skonssit otetaan muotilla. Itse suosin sydämen mallista piparimuottia, mutta mikä vain muotti käy. Nosta valmiit yksilöt pellille ja voitele pinta. Halutessasi päälle voi lisätä vielä unikon- tai seesaminsiemeniä. Tästä määrästä tulee 6-8 skonssia, riippuu kuinka isoja tekee. Taikina kannattaa siis tuplata jos on vieraita tulossa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti