perjantai 20. toukokuuta 2016

Päiväkakkukahvit





Tänään taas menin ja vanhenin, liekö tullut yksi ryppykin jo. Paitsi rakkauteen. Pus.

Kutsuin pari kaveria päiväkahville ja tarjottavaahan piti tietenkin olla. Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa valmistaa voileipäkakkua ja sehän onnistui. Itse aina kammoan juhlissa kyseistä herkkua, sillä mielestäni kaiken suuhun mentävän pitää olla tunnistettavassa muodossa. Siispä omatekemää voileipäkakkua voin syödä, kun tiedän sen sisältävän vain sellaisia aineksia joista pidän. Kalakakku olisi ollut kiva, mutta noh - sappikivet.

Luulin voileipäkakun teon olevan jotenkin hankalaa, mutta eihän siinä ollut mitään erikoista. Ainut ongelma meinasi tulla vuoan kanssa, mutta päädyin pyöreään irtopohjavuokaan, jonka vuorasin kelmulla. Osa paahtoleipäsiivuista meni kokonaisena ja osa puolikkaina täyttämään koloja. Olisin halunnut tehdä pitkän mallisen kakun, mutta oli tämä pyöreäkin ihan hauska!

Täytteeksi laitoin siis suolakurkkua, tuorekurkkua ja oikein tiskiltä ostettua herkullista, vähäsavuista palvikinkkua. Kerrosten väliin tulevan mössön sekoitin creme fraichesta, ruohosipulituorejuustosta, parista lusikallisesta majoneesia, sinapista, suolasta ja pippurista. Mössöä en laittanut väleihin liiaksi, ettei kakkku olisi "pelkkää majoneesia". Samaa täytettä käytin aamulla myös kakun kuorruttamiseen. Kostutukseen käytin ihan vain maitoa, ja se toimi erittäin hyvin.

Makeaksi herkuksi meinasin ensin tehdä sacherkakun, mutta kun päätin valmistaa myös voileipäkakun, oli makean oltava hieman helpompi. Siispä päädyin raikkaaseen mango-sitruuna juustokakkuun. Koristeena käytin hämäävästi sitruunaa ja passionhedelmää, sillä mango ei mielestäni ole erityisen kaunis. 

Olen kerran aiemmin yrittänyt tehdä mangokakkua, mutta silloin mangon maku jäi kovin vaimeaksi. Tällä kertaa en siis käyttänytkään pilttiä vaan säilykeosastolta löytyvää Bonne -hedelmäsosetta. Lopputulos oli paljon parempi, tosin sokerin määrä kannattaa huomioida sosetta käyttäessä, sillä se on huomattavasti makeampaa kuin piltti.

Kakut saivat kovasti kehuja, etenkin suolainen versio, jota jäi jäljelle vain yksi pala. Täytynee kai tehdä voileipäkakkua toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti