lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesämökin korvike







Tämä kevät on ollut jotenkin hyvin tahmea enkä viitsinyt edes istuttaa yhtään hyötykasvia parvekkeelle. Ainut syötäväksi kelpaava on miehen chilitaimi, muuten mennään kukkalinjalla.

En jossain vaiheessa edes ajatellut laittavani parveketta kesäkuntoon, mutta nyt kun päätimme, että pupu jääkin kesäksi maalle, niin minulla ei enää ollut tekosyytä kieltäytyä parvekkeen ehostamisesta. Homma alkoi tuttuun tapaan taas ikkunoiden ja lattian pesulla, jonka jälkeen marssin läheiseen kukkakauppaan. Nappasin mukaani pari samettiruusua, yhden tuntemattoman, mutta kauniin kukan sekä yhden pelargonian amppeliin. Olen yleensä aina ostanut punaisen pelargonian, mutta nyt tuo vaaleanpunainen houkutteli jotenkin enemmän. 

Parvekkeella saa mielestäni kesällä olla värejä, vaikka ne kaikki eivät niin hyvin sopisikaan yhteen. Niinpä matot, pöytäliina ja tyynyt ovat kaikki ihan eri puusta veistetty. Anopin sienikorissa on esillä pari vilttiä viileisiin iltoihin ja äidin ostamat pajuaidat koristavat takaikkunaa. Tätä kaikkea touhutessani tajusin, että parveke on minulle kai jonkinlainen kesämökin tai huvimajan korvike. Ne sisustaisin yhtä värikkäästi ja kesäisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti