keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Kaappihulluus



Kohta on lempiaikani vuodesta! Vuoden kolmanneksi paras ajanjakso alkaa huomenna, kun Rakkautta&Anarkiaa pärähtää taas käyntiin. Kyseisen festarin tunnelmia voit lukea viime vuoden kirjoituksesta, sillä tänään keskitymme siivoamiseen :)  

Flunssa on ollut ilonani tässä muutaman päivän ja mitäpä muuta pyjamassa voisi puuhailla kuin kotijuttuja. Kuumeen laskettua päädyin järjestelemään vähän kotia, oikeastaan eniten keittiötä. Keittiön kaapit vaativat aina välillä pientä ryhtiliikettä, varsinkin kuiva-aine osasto. On hyvä vähän tarkastella mitä kaappi on syönyt ja heittää pois asioita mitä vielä viime siivouksessa ajattelit joskus tarvitsevasi. 

Minä kuulun niin sanottuihin purkkimaanikoihin, eli lähestulkoon kaiķki kuiva-aineet ovat meillä purkeissa. Ne säilyvät paremmin ja näyttävät niin paljon paremmilta. Inhoan kaikkia kaapeissa lojuvia pikku nyssäköitä - ne tekevät ilmeestä epäsiistin ja vievät turhaa tilaa. Toki en viitsi hankkia purkkia asioille, joita käytän vain silloin tällöin eli niitä ei aina ole kaapissa saatavilla. Tällaisia ovat esimerkiksi jotkin suurimot tai kuivahedelmät. Sen sijaan kaapista tulee löytyä aina perustarpeet kuten sokeria, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, säilykkeitä, leivinjauhetta, pastaa sekä riisiä. 

Kuiva-ainekaapin lisäksi pidän siitä, että astiatkin ovat järjestyksessä ja omilla paikoillaan. Perusastiat, kuten kahvikupit ja ruokalautaset, noudattavat tätä hyvin, mutta erinäisten pakastusrasioiden ja taikinakulhojen kohdalla onkin jo vähän haastavampaa. Joskus etsin jonkun tietyn pakasterasian kantta ikuisuuden tai löydän taikinakulhoista sinne kuulumattomia esineitä. 

Nyt on kuitenkin kaikki taas hetkeksi kurin ja järjestyksen alaisena, ja toivottavasti tälle rintamalle palaamme vasta kevätauringon loistaessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti