perjantai 30. syyskuuta 2016

Kielen kutkuttaja



Siitä asti kun testasin vaaleita kaloja, enkä reagoinut niihin, on mieleni tehnyt tulisen pehmeää, thaimaalaista kalacurrya. Tänään laitoin curryn tulille ja voin kertoa, että siitä tuli aivan mielettömän hyvää!

Käytin curryyni pakasteseitä ja jättikatkaravun pyrstöjä. Pakasteseiti on mielestäni aivan liian aliarvostettu kala. Se sopii moniin ruokiin, vaikka keittoa en siitä lähtisi itsekään tekemään. Tartu vain kuitenkin rohkeasti tuohon jäiseen möhkäleeseen, siitä tulee ihan hyvää!


Kalan ja ravunpyrstöjen lisäksi curryyn tuli kookosmaitoa, raastettua inkivääriä, kuutioitua myrkikurpitsaa, sipulia, sokeriherneen palkoja sekä punaista thaicurrytahnaa. Joku voisi nyt väittää, etten tehnyt curryani koko sydämellä kun käytin valmista tahnaa, mutta hei - vaatiihan se muutakin. Jos olisin laittanut pelkkää kookosmaitoa ja currytahnaa, olisi lopputulos ollut varmasti hyvinkin toisenlainen. Curryssa pitää olla makeutta, happoa ja suolaisuutta oikeassa suhteessa, joten niiden tasapainon löysin lisäämällä limemehua, tamarind -tahnaa, kalakastiketta ja sokeria.

Tein ensin pannulla pelkän liemen valmiiksi, maistelin ja maustoin sen oikeanlaiseksi. Kun se kutkutti kieltäni tarpeeksi, lisäsin joukkoon kalapalat, sipulit sekä kurpitsakuutiot. Annoin kiehua kannen alla hyvän tovin, jonka ansiosta kala imi itseensä hyvin curryn eri vivahteita. Loppuvaiheessa lisäsin ravut ja herneenpalot, etteivät ne kypsy liikaa. Kyytipojaksi hieman riisiä ja annoksen päälle revittyä korianteria. Curryelämys oli täydellisen valmis nautittavaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti