keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Paketissa ja purkissa



Tänään oli retkipäivä. Tarkoituksena oli kohdata syksy ja sen kaikki värit, mutta syksy oli eri mieltä. Hyvältä ne eväät maistuivat silti. 

Eilen illalla pyöräytin kasaan perinteiset eväsleivät, tonnikala- sekä kinkku-juusto -täytteillä. Tonnikalaversioon tein täytteen tuorejuustosta, tonnikalasta, sitruunasta, pippurista sekä tillistä. Täytteen lisäksi laitoin väliin maustekurkkusiivuja, jotka mehevöittivät myös kansipalaa mukavasti. Paahtoleipien väliin sujautin margariinia, salaatinlehtiä, sulatejuustoa, kinkkua ja tuorekurkkua. Käärin leivät leivinpaperiin ja solmin juuttinarulla nippuun. Sain tämän mahtavan paketointi-idean netin ihmeellisestä maailmasta, ja miten voisinkaan vastustaa jotain noin söpöä! Leivinpaperiin kääriminen ei sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta juuttinaru vei voileivät aivan uudelle tasolle ja lisäksi se piti paketit hyvin kasassa. Kaunis ja käytännöllinen!




Retkikohteeksi valikoitui aina yhtä ihana Auroran puisto. Puisto sijaitsee Espoon puolella, joten ihan joka mielijohteesta sinne ei tule lähdettyä. Kuitenkin melkeinpä joka syksy mieleni halajaa puiston kauniisiin maisemiin, ja on paikalla tunnearvoakin - kihlajaisiamme vietettiin tämän puiston suojissa.

Leipien lisäksi mukana oli tietenkin kahvia ja pitihän se makean nälkäkin jollain tainnuttaa. Tein erikokoisiin, kannellisiin lasipurkkeihin herkullista suklaamoussea ja purkeista sai kukin valita mieleisensä. Näin mousse tai muu lusikoitava jälkiruoka on helpompi tarjoilla ulkosalla. Ei tarvita erillisiä kippoja tai ottimia, kun jokainen voi syödä omasta pikku purkistaan.






Puistoillessa myös koiralla riitti nuuskittavaa ja aukeilla nurmialueilla oli hyvä vähän heitellä frisbeetä. Se kun on Taiston uusi suosikki eikä mikään enää ikinä taida voittaa sitä. Paitsi ruoka.

Eväshetken jälkeen kiertelin jonkin aikaa puistoa kameran kanssa ja törmäsin moniin kiinnostaviin juttuihin. Syksy oli paikalla vasta muutaman vaahteranlehden voimin, mutta onneksi siellä on niin paljon muutakin!






1 kommentti: