perjantai 1. joulukuuta 2017

Jouluvinkki: osa1
Näin joulukuun alkaessa ajattelin aloittaa blogini ensimmäisen postaussarjan! Jaan teille jonkinlaisen jouluun liittyvän vinkin joka perjantai, aina aattoon asti.  Miltäs kuulostaa?

Tällä kertaa jouluvinkkinä on itsetehdyt lahjat. Ajattelin nostaa esille kodin hittituotteen - pyykkietikan - ja kuinka helppoa sitä onkaan tehdä itse. Itse tutustuin pyykkietkkkaan kesällä, mutta nopeasti totesin, että tulee halvemmaksi valmistaa etikkaa omin pikku kätösin.

Tarvitset vain tavallista väkiviinaetikkaa, vettä, aromaattista öljyä sekä pullon. Yksinkertaiseen annokseen tulee 1 desi vettä, 4 desiä etikkaa ja 15-20 tippaa tuoksua. Tuoksua voi laittaa oman mielen ja öljyn vahvuuden mukaan. Jotkut niistä tuoksuivat voimakkaammille kuin toiset. Itse päädyin melko mietoon appelsiinituoksuun, sillä en pidä siitä, että pyykki tuoksuu kovin vahvasti. 

Kun laitat vielä pulloon nätin etiketin, saat siitä näppärästi kauniin lahjan kaverille, äidille tai vaikkapa naapurille. Pullon mukaan voi vielä kirjoittaa tarkemmatkin käyttöohjeet tai kertoa pyykkietikan hyödyt. Nyt siis vain tonttupaja pystyyn ja pyykkietikkaa pullottamaan!

4 kommenttia:

 1. Hei täähän oli hyvä! Kiitos ohjeesta :) Voisin tehdä tätä pyykkietikkaan hurahtaneelle äidilleni, sanoinkin hänelle aiemmin että pääsisit aika paljon halvemmalla jos ostaisit ruokakaupasta :D Itse olen joskus laittanut ihan vaan pelkkää etikkaa huuhteluaineeksi, mutta onhan tuo tuoksu kiva lisä jos siitä tykkää.

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoinen tuote :)

  Tähän on tutustuttava paremmin!

  VastaaPoista
 3. Tuote vaikuttaa hauskalta, mutta miten pyykkietikkaa käytetään? Ihan vieras käsite minulle :D

  VastaaPoista