perjantai 22. joulukuuta 2017

Jouluvinkki: osa4Tässä tulee tämän vuoden viimeinen jouluvinkki ja se onkin se ehkä kaikista tärkein - älä stressaa! Jouluna kuuluu olla kivaa, rauhallista ja iloista, joten tee jotain, jolla saat sen toteutettua.

Minä en ole tänä vuonna tehnyt elettäkään joulun eteen. Suurimmat jouluponnisteluni rajoittuvat joulutorttuihin ja punaisiin kynsiin. Viime vuonna taisin tehdä niin paljon, että nyt on kai jonkinlainen jouluburnout. En ole leiponut yhtään limppua tai piparia, en ole tehnyt yhtään purkkia sinappia enkä ottanut yhtäkään jouluvaloa esille. En myöskään aio hankkia joulukuusta ja kaikki punaiset pöytäliinatkin saavat pysyä piirongissa. Me nimittäin lähdemme Tallinnaan! 

Aloin tuossa syksyllä haaveilemaan joulusta New Yorkissa. Elokuvissa kun se on aina niin romanttista valoineen ja lumihiutaleineen. Sitten yhtäkkiä tajusin, että miksi ihmeessä pitäisi lähteä niin kauas. Eiköhän lähempääkin löydy sellaista tunnelmaa ja näin päädyimme jouluun Tallinnassa. Meillä on vielä monta joulua edessä, jotka voimme viettää perheidemme kanssa. Juuri nyt tänä jouluna haluan, että olemme vain kahden ja nautimme hetken elämästä - jossain muualla kuin kotona. 

Huomenna eli aaton aattona otamme tärkeimmät kahden päivän tavarat mukaamme ja suuntamme jouluisalle Viron maalle. Meillä ei ole mitään sen kummempia matkasuunnitelmia, aiomme vain olla rauhassa, syödä hyviä ruokia ja käydä Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla. Olemme jo ennakkoon päättäneet ja asennoituneet niin, että ei haittaa vaikka pakkasta olisi 20 astetta ja lunta korviina asti, sillä siinä kohtaa löhöäisimme vain sängyssä, katselisimme elokuvia ja tilaisimme huonepalvelusta ruokaa. Eikö kuulostakin ihanalta joululta? Niin minustakin!

Joten mahtavaa joulua teille kaikille, palaan ensi viikolla matkakertomuksen kera! :)

1 kommentti: