perjantai 9. maaliskuuta 2018

Varmoin ottein
Taas on koittanut aika kevätkylvöjen. Viime vuonna istutimme monta erilaista hyötykasvia, ja kokeilimme silloin paria uuttakin. Nyt tänä vuonna menemme varmoin ottein ja valikoimme kasvatukseen vain ne lajit, joiden tiedämme viihtyvän parvekkeellamme. 

Kasvatukseen pääsi siis kurkku, basilika sekä auringonkukka. Mies ilmeisesti aikoo jossain vaiheessa laittaa vielä chiliä tulemaan. Basilikaa laitoimme useamman ruukullisen, sillä se menestyy yleensä hyvin ja kurkun taimia olisi tulossa 16 kappaletta. En kuitenkaan usko, että ne kaikki selviävät, sillä viime vuonnakin lopulta vain yksi kurkkutaimi tuotti hedelmää.

Basilikat ja auringonkukat löysin ihan tavallisina siemenpusseina, mutta kurkku oli loppunut. Onneksi viereisessä hyllyssä oli tuollainen valmis kurkunkasvatuspaketti, jota nyt sitten testailemme. Mukana tuli pieni määrää multaa, kurkun siemenet sekä pikkuinen "minikasvihuone". Siemenet siis istutettiin paketissa olevaan astiaan, sumutettiin kosteaksi ja peitettiin paketin muovikannella. Nyt vain satoa odottelemaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti