perjantai 23. maaliskuuta 2018

Keittiö suosittelee


Minulla on uusi keittiösuosikki, jota voisin surutta laittaa kaikkeen ruokaan. Se on yksinkertainen, helppo ja monipuolinen, sillä sitä voi käyttää niin lihan, kalan kuin kasvisten kanssa. Tämä herkku on tietysti pankojauho, jolla haluaisin leivittää koko maailman!

Pankojauho on japanilaistyylinen karkea korppujauho, joka antaa ruokiin ihanan rapean pinnan. Itse olen ihastunut pankokalaan ja voisin syödä sitä loputtomasti. Ja vaikka tämä on leivitettyä, ei sitä kuitenkaan tarvitse uppopaistaa. Pankokalan tai -kanan saa nimittäin näppärästi kypsennettyä uunissa! Tämä leivitetty kala on hyvää ihan kermaviilikastikkeen ja pottumuusin kera, mutta erityisen hyvin se sopii tacojen täytteeksi. Kalatacot onkin meillä kovaa valuuttaa nykyään!
Pankojauhotettuun kalaan tarvitset kevyesti vatkattuja munia, pankojauhoa sekä tietysti kalaa. Itse käytän useimmiten pakasteesta löytyviä seitifileitä, mutta mikä vain vaalea kala käy tähän tarkoitukseen. Tacoja tehdessäni leikkaan fileet pienemmiksi paloiksi, jotta ne sopivat kuvioon, mutta kalat voi ihan hyvin paneroida isoina fileinäkin. Laitan kaloihin hieman suolaa, pyöritän ne kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Tämä on vähän sottaisaa puuhaa, mutta toisaalta tätä voi hyvin tehdä vaikka lasten kanssa yhdessä. Leivitetyt kalat asetellaan uunipellille ja paistetaan kullanrapeiksi. 

Tacot ovat siitä kivaa ruokaa, että niitä voi helposti tehdä isommallekin porukalle ja jokainen saa täyttää oman annoksensa juuri niin kuin haluaa. Meillä on yleensä aina salsaa, maissia, kurkkua, juustoraastetta, smetanaa, jalapenoja ja tällä kertaa paistoin lisäksi myös jättikatkaravun pyrstöjä. Kun päälle puristaa vielä vähän limeä niin oi nam! Kutsu porukka koolle ja laita tacopöytä valmiiksi - vannon, että jokainen tykkää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti