perjantai 27. huhtikuuta 2018

Lempeä kuin hotellihuone

Tämä sisustusinto se ei vaan ota laantuakseen. Nyt kävin makuuhuoneen kimppuun ja eilen sain sen puoliksi kuntoon. Näette nyt vain sen puolen. 

Heräsin pari viikkoa sitten järkyttävään auringon paahteeseen - siis silloin kun kevät vielä teki tuloaan. Meillä oli kyllä pimentävät rullaverhot makkarin molemmissa ikkunoissa, mutta noin vuosi sitten toinen niistä päätti tulla alas. Muovinen seinäkiinnike oli haurastunut ja eräänä aamuna se vain napsahti poikki. Silloin ajattelimme, että no ei nyt enää tänne viitsi uutta ostaa. Että sinne uuteen kämppään sitten. 

Viime kesän kärvistelin aamuisin auringon porottaessa ja heräsin aina kuin aavikolle eksyneenä, mutta nyt riitti. Valoisuus ei minua sinänsä häiritse niin paljon kuin miestä, mutta minä nukun ikkunan puolella ja se hemmetin valopallo paahtaa minut aamuisin hengiltä. Uudet verhot oli siis saatava.

Niinpä tässä eräänä iltana etsin netin kaikki sopukat ja löysin vain yhden kaupan, joka myi kuviollisia pimennysverhoja. Yksiväriset verhot tuntuvat niin tylsiltä ja ajattelin, että sellaiset tekisivät huoneesta täysin ilmeettömän. Siispä Linean verkkokaupasta klikkasin ostoskoriin nämä uutukaiset, ja valinnanvaraakin oli oikein useamman värin verran. Minä päädyin tummaan, jotta makuuhuoneen tunnelma pysyisi rauhallisena. Tämä kyseinen nettikauppa ei ollut minulle entuudestaan tuttu ja pelkäsinkin, että tuleeko verhoja ensinkään. Kaikki kuitenkin meni niin kuin pitikin ja reilun viikon päästä tilauksesta verhot olivat saapuneet. En vain saanut niitä heti laitettua, sillä ilkeä kevätflunssa tuli ja tainnutti minut muutamaksi päiväksi. 

Ennen makuuhuoneessamme oli siis hennot, läpikuultavat sivuverhot ja pimentävät rullaverhot. Nyt jäljelle jäi vain sivuverhot, sillä ne ovat yhtäaikaa sekä kauniit että pimentävät eikä näin ollen rullaverhoja enää tarvita. Huomasimme vasta verhojen vaihdon jälkeen, että ilmeisesti huoneessa oli ennen kaikunut melkoisesti. Akustiikka nimittäin muuttui aikalailla ja puheensorina kuullostaa nyt yhtä lempeälle kuin hotellihuoneissa. Tämä lopputulos oli siis kaikilta osin onnistunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti