sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Mittarissa 30Tänään on suuri juhlapäivä. Enkä puhu nyt pääsiäisestä tai aprillipäivästä, vaan tänään armas mieheni täyttää pyöreitä. Mittariin pärähtää 30 vuotta ja sitähän piti tietenkin juhlistaa. 

Eilen vietimme iltaa yllätyksien parissa, sillä olin varannut pöydän ravintola Lehtovaarasta. Se on klassikkoravintola jo sadan vuoden kokemuksella ja kyllähän sieltä hyvät ruoat sai. Nautiskelimme juhlan kunniaksi aitoa shampanjaa ja ruokiakin tilasimme oikein pidemmän kaavan mukaan. Lisäyllätyksinä toimi synttärilahjat eli tuo miehen kaulassa komeileva rusetti sekä Guessin rannekello. 
Tänään eli virallisena juhlapäivänä laitoin kotona pöydän koreaksi ja tarjoilin kolmen ruokalajin illallisen. Alkupalaksi oli raputäytteisiä portobelloja, pääruoaksi voissa paistettua kuhaa ja uuniperunaa sekä jälkiruoaksi juustokakku, jonka innoittajana toimi amerikkalainen key lime pie. 

Sienistä poistin kannat ja täytin ne katkarapu-majoneesi täytteellä. Pinnalle ripottelin hieman pankojauhoja ja päälle pirskottelin vielä vähän öljyä. Paistoin sieniä uunissa parisenkymmentä minuuttia niin, että sienet tuntuivat kypsiltä ja pinta oli ihanan värinen. Alkuruoan kera nautiskelimme hieman italialaista kuohujuomaa ja raikasta salaattia.

Pidimme ruokalajien välillä taukoa, jotta pääruoka maistuisi paremmalta ja perunatkin saivat kunnolla muhia uunissa. Kuha tuli pannulla nopeasti kauniin kullanruskeaksi voin, suolan, sitruunan ja pippurin kera. Uuniperunan täytin valkosipulituorejuustolla ja kylkeen laitoin vielä vähän tilliä sekä katkarapuja. Ja nyt olenkin sitten sen verran täynnä, että perehdytän teidät tuon juustokakun saloihin toisella kertaa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti